Свържи се с нас

Новини

Трифон Панчев е кандидатът на БСП за кмет на Дряново

Published

on

30-годишният адвокат Трифон Панчев е кандидатът на БСП за кмет на Дряново.

Той е решен да промени града на Майстор Колю Фичето към по-добро.

Трифон Панчев е адвокат от пет години. Завършва право в Софийския университет, ангажиран е и в сферата на земеделието.

Влизайки в битката за кметския пост на община Дряново, младият юрист си дава сметка за натрупаните през годината проблеми.

Действително за последните 10 години населението на общината е намаляло с близо 30 процента, като думите на Трифон Панчев бяха потвърдени и от жителите на Дряново.

Особено тежък е проблемът с разбитата инфраструктура в Дряново и съсипаното производство.

Според кандидата за кмет на левицата, общината е придобила различен облик, но не в положителна посока.

Освен всичко друго през последните години в Дряново беше закрита и болницата, инвестициите намаляха драстично, а голяма част от фирмите преустановиха дейността си.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

9 коментара

9 Comments

 1. Път на младите

  17.07.2019 at 16:46

  Общината не открива работни места,тя може да помага и да се старае да не пречи на бизнеса. Ако ви интересува наистина какви са идеите на този млад и амбициозен човек изчакайте още малко и се запознайте с платформата му. Там ще видите много иновативни и напредничави идеи. Като не можете да измислите нищо друго пишете само глупости гербаджийчета жални. Вие кажете за последните 10 години какво направихте освен да крадете от народа.

 2. Dryanovec

  17.07.2019 at 16:47

  Браво!Момчето е младо и амбициозно,нека да има повече такива кандидати, нагледахме се на нашето поколение. На Семов ( Герб) му стига толкова, краде..краде та се ояде!

 3. Гробаря

  17.07.2019 at 17:07

  Кой ви крепи управлението бе Бойче? ДПС и Ахмед Демир Доган, какво построихте вие 10 години окрадохте народа, това дето бабите и дядовците ни са го градили го съборихте и ограбихте. Кой са ви на вас кандидатите ? Крадци!

 4. Go go to victoy

  17.07.2019 at 17:30

  Какво помниш ти бе пукал? Спуснатите ти опорки добре ги дъвчиш! Услужливо си пропуснал в цялото си фелацио разцвета на България по времето на бат Бойко. Що ли? Щото си прозрачен. Кажи две приказки за негласната коалиция ГЕРБ и ДПС

 5. Бял Кон

  17.07.2019 at 17:42

  Налазиха нещо герберчетата. Не знам с каква наглост коментирате, не виждате ли в какво се превърна хубавото ни градче, в една бутафория. Семов освен на прибира и да продава общинска собственост за жълти стотинки, нищо друго не прави. Не благодаря! Не съм гласувал за Бсп-то от 2009, но и за тези крадци и некадърници Герб няма да гласувам! Достатъчно обедняхме, а те забогатяха! Срам и позор за нас!

  • :)

   17.07.2019 at 17:47

   Да, червените паразити обедняхте наистина. Което е добре за всички нормални хора. Когато
   забогатявате, страната изпада в катастрофа. Затова и бедни ще си седите.

 6. Истината

  17.07.2019 at 17:49

  Хохо, глупако, Пеевски си пие уискито с Бойчето, а по-червен от Бойчето няма.За 10 години милиардери станаха, докато ти си седиш, бъркаш си в носа , гласуваш за тях и мразиш червенушковците!

 7. ;)

  17.07.2019 at 17:58

  За глад не знам, но за алчността на ГЕРБ 10 години не стигат. Момчето, дори от БСП да е изглежда и звучи адекватно. По-скоро бих гласувал за него,на другите се нагледахме. А защо сме бедни, защото олигархията трябва да е богата, това е работата на ГЕРБ. Работя на 3 места, за да си плащам сметките, не ми говорете колко е велик Бойко…крадци!

 8. Абе усмивке, ти с колко лева на месец преживяваш? Как си плащаш тока, телефона и как издържаш семейството си днес? Ние бачкаторите на държавата изнемогваме, докато Вие слугите и троловете на Герб събирате трохите( които не са малко) от масата на управленците! Айде стига с вашата наглост,стига сте плюли „момчето“, ставате смешни.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Енергийни мерки в залата за хандбал в СК „Христо Ботев“

Published

on

Проектът на Община Габрово за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в залите за хандбал и тежка атлетика в спортен комплекс „Христо Ботев“ получи одобрението на Министерството на младежта и спорта (ММС). Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Субсидията е в размер на 235 284,20 лв. Средствата се отпускат безвъзмездно по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Предстои спортното министерство да проведе процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Предвиден е ремонт на 3-етажната част от сградата чрез подмяна на дограмата и полагане на топлоизолация по фасадите.

Ще бъдат ремонтирани електрическите, осветителните, отоплителните инсталации, ВиК и вентилационните уредби. Съблекалните и санитарните възли ще бъдат обновени. През 2019 г. сградата беше присъединена към газоразпределителната мрежа, с което се осигури отоплението в залата за тенис.

Сега ще бъде инсталиран нов топлоизточник чрез преустройство на локалното котелно за захранване на природен газ. Към технологичното оборудване ще има мълниезащитна и заземителна инсталация.

Ще бъде обособена и конферентна зала. Спортният комплекс се ползва от над 400 картотекирани състезатели, като залата за вдигане на тежести обслужва всички лицензирани спортни клубове в Габрово, а залата за хандбал служи за подготовка и официални срещи от „А“ РХГ в периодите, в които зала „Орловец“ домакинства различни спортни прояви.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Евродепутатът Елена Йончева с въпрос към министъра на отбраната на Франция

Published

on

В рамките на заседание на Комисията за сигурност и отбрана на Европейския парламент (SEDE), на която Елена Йончева е член беше проведено изслушване на министъра на отбраната на Франция, Флоренс Парли. Бяха дискутирани въпроси от сферата на общата Европейска отбрана и сигурността на външните граници на ЕС.

Българският евродепутат в качеството си на постоянен член на SEDE, както и на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието, зададе тема за обсъждане, касаеща актуалната ситуация в Либия. Поставени бяха въпроси относно блокирането на мисията на ЕС покрай либийските брегове – „Ирини“, контролът над енергийните доставки за Европа и овладяване на втория път на бежанските потоци към Европа.

Йончева се обърна към министър Парли – Франция ще постави ли проблема в Съвета за сигурност на ООН за налагане на Международна зона за сигурност, така както изключително активно действаше по време на гражданската война в Либия. Напомнено беше за Берлинската среща, където беше приетата резолюция на ООН, в която Съветът за сигурност подкрепи решението за прекратяване на бойните действия в Либия.

В отговор на въпроса, министър Парли заяви базовата позиция на своята страна, че либийската криза може да бъде решена само с политически средства и военната ескалация е недопустима. Също така декларира решимостта на Франция да използва всички политически средства и инициативи, включително в международните организации за прекратяване на бойните действия и спазване на поетите ангажименти пред международната общност от двете страни на конфликта.

В допълнение беше обстойно дискутирана темата за бъдещето на Постоянното Структурирано Сътрудничество – PESCO като водещ механизъм за общата европейска отбрана и стратегическа автономия на ЕС.

Евродепутатът Елена Йончева е съ-докладчик по подготвения от Европарламента доклад за актуалното състояние и бъдещите приоритети на PESCO, който ще бъде обсъждан от парламентарните групи следващата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Поезия в парк „Черничките“

Published

on

На християнския празник Петровден младите и амбициозни младежи от Интеракт клуб Севлиево откриха поетичен кът на членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” към Народно читалище „Развитие-1870“ в парк „Черничките“.

Идеята на младежите беше приета присърце от община Севлиево, Ротари клуб Севлиево и разбира се, от членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” и Народно читалище „Развитие-1870”.

Сумата, събрана за каузата на Интеракт клуб Севлиево е прецедент – 1 200лева. Парите са набавени на традиционния мартенски базар, организиран от членовете на Интеракт. А това е доказателство, че гражданите на Севлиево имат много добро отношение към поезията. На откриването на поетичния кът Президентът на Интеракт клуб – Калоян Тодоров дефинира накратко поезията – „Когато животът стане монотонен и разпилян, в него се намесва поезията, за да го подреди.

Поезията е всичко онова, което чувстваме и не можем да обясним, защото поезията може да говори вместо нас. Тя изказва скритите ни чувства.” А водещият Борислав Маринов даде думата на председателя на литературен кабинет „Пеньо Пенев”- Димитър Васин, защото той най-красноречиво може да говори за поезията -„Поезията е жажда. Няма нищо по-хубаво от това, че идеята на членовете на Интеракт клуб Севлиево е намерила толкова хубава форма.

Такава алея на поезията няма. Нека няма в сърцата ви и лоша дума. Ако мога да ви пожелая нещо, то е да вървите само напред и нагоре. Много хубави думи да чувате занапред – обич, обич и пак обич! Ние от Литературния кабинет няма да ви забравим! Подали сме ръка на пишещите – заповядайте при нас! Дарихте ни с много обич!”

Президентът на Ротари клуб Севлиево за следващата ротарианска година – Марияна Петрова също адмирира идеята на Интеракт клуб – Севлиево – „Развълнувана съм. Много е вдъхновяваща идеята, която осъществиха нашите приятели от Интеракт клуб Севлиево.

Уникална инициатива, която показва, че младите хора са дълбоко вдъхновени от изкуството и успяват да докоснат поетите. Гордост е да видим чувствата на поетите върху поставените постери. Поздравявам ви сърдечно.”

А секретарят на Народно читалище „Развитие-1870” – Нели Тотева – Георгиева поздрави гостите и прочете благодарствен адрес – „Скъпи приятели, от името на Народно читалище „Развитие-1870” и от Литературен кабинет „Пеньо Пенев” ви благодарим за реализирането на идеята, с която популяризирахте литературните творби на членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” в парк „Черничките”.

„Пожелаваме любовта към изкуството във всички негови форми да присъства в живота Ви, защото както казва Хелвеций – „Задачата на изкуството е да вълнува сърцата.” Бъдете благословени!”, Нели Тотева – Георгиева – секретар на Народно читалище „Развитие-1870“.

Всички гости на събитието си тръгнаха с обич и вдъхновение от вечерта, в която бяха „посадени” в парк „Черничките” думите, които извират от най-дълбокото на душите на севлиевските и утвърдени поети…

*Снимки: Минчо Тодоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица