Новини, Спорт|08.07.2019 11:36

Световната хандбална федерация отличи Росица Бакърджиева

снимка: Община Габрово

На последния конгрес на Световната хандбална федерация в Швейцария президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева – Коева беше удостоена с Купата на организацията. Трофеят бе предаден на кмета на Габрово Таня Христова, с който бе зачетена създателката на Хандбален клуб „Бъки“.

Отличието е признание за постиженията и послание към децата на България за нови успехи на спортните терени и беше подарено на габровския градоначалник на церемония, по повод 20-годишния юбилей на ХК „Бъки“.

снимка: Община Габрово

„Купата, която връчвам на Таня Христова като кмет, е подарък, който получих преди два дни на конгреса на Световната хандбална федерация в Швейцария.

Там бях удостоена с нея с пожеланието децата на България да воюват за купата, да вярват и да мечтая. Аз реших, че в добри ръце това послание може да бъде продължено.

Това е послание да обич, за единство, за семейство и за това решихме, че именно кмета на Габрово го заслужава и дай боже наистина да бъдем едно голямо семейство с достойни представители на нашия град.“, каза президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева-Коева.

снимка: Община Габрово

„Тази награда ще застане на най-видно място, за да респектира“, заяви от своя страна кметът на Габрово. Тя нарече създателката на ХК „Бъки“ специален човек, орисан да дава любов, да бъде водач и богат с най-ценното – семейство от толкова много деца, чиито живот и съдби е белязала.

„Пожелавам ти да си все така безумно упорита, здрава, да вярваш в доброто. Няма такъв клуб на света, а има толкова много победи, които ви чакат. За Габрово е чест, че си част от този град!“, допълни още Таня Христова.

Тя отличи всички бивши и настоящи състезателки, приятели и партньори на ХК „Бъки“ с грамоти за високи постижения в спорта и принос към авторитета на Община Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Коментар

  • Голямо Ф….. Опазете мъжкия отбор от разпадане. Идолите на нашите деца и стимол за спортуване на идните поколения. Моля!!!!!

Напиши коментар