Новини, Общество|02.07.2019 9:21

„ТЯ в Габрово“ на 3 юли

снимка: Невена Екимова

Социалният формат „ТЯ в …“ вече е и в Габрово. Събитието ще представи активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени, с различни истории и в различни професионални сфери, да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

На първото издание в Габрово ще се срещнете със Светлана Михайлова – експерт връзки с обществеността в Дом на хумора и сатирата, и Вера Тихова – директор на детска градина „Явор“ и видна габровска общественичка.

„Тя в Габрово“ ще се проведе в сряда, 3-ти юли, от 18.30 в Кафе Библиотеката, ул. Хаджи Димитър 4.

Социалният формат „ТЯ в …“ ™ е създаден от Академия „Екатерина Каравелова“ в Пловдив и след успеха там започва да се провежда и във Варна.

Идеята зад събитията „ТЯ в …“ е да се покажат жените, които всеки ден правят невероятни неща в техния град, но не са известни на широката общественост и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Не случайно Габрово е третият град, където започва инициативата. Той е важен център за историята на женското движение в България. Една от най-активните благотворителни организации Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ е създадена именно тук на 6 август 1869 г. по инициатива на будни габровски гражданки.

Събитието се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова (БръмБър) и Маргарита Спасова (Форум за глокална промяна – Forum for Glocal Change).

Може да научите повече за дейността на Академия „Екатерина Каравелова“ на www.sheinbulgaria.org и Фейсбук страницата на организацията.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар