Свържи се с нас

Новини

Напусна ни Иван Ненов, кмет на Габрово

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

След много кратко боледуване на 27 юни ни напусна Иван Ненов – първият демократично избран кмет на Габрово!

Иван Ненов обичаше Габрово и Габрово го обичаше! Той живееше любовта си към Габрово!

Той милееше за нашия град, участваше активно в живота на града и общността, винаги имаше ясна позиция, вълнуваше се от случващото се в Габрово и работеше за това той да бъде още по-добро място за живеене.

Преди да си отиде Иван Ненов ни остави част от мъдростта си, записана в книга, точно както ще остави незаличима следа в историята на своя град!

Иван Ненов бе кмет на Габрово от октомври 1991 г. до ноември 1995 г., а по-късно, от 1995 г. до 1999 г., и председател на Общински съвет – Габрово. В неговия мандат е създадено и осветено знамето на града, поставен е географският център на България в местността Узана, завършени са Спортна зала „Орловец“ и блок „Дунав“. По времето на Иван Ненов Габрово става демонстративна зона за енергийна ефективност. Той създава клуб „Приятели на Белгия“ и е в основата на изградените партньорства на Габрово с белгийския град Аалст и швейцарския град Тун.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Иван Ненов е избран за кмет след изборите, проведени на 13 октомври 1991 г. до 12.11.1995 г. Роден на 29.04. 1938 г. в Габрово. Един от наследниците на трикотажна фабрика „Бр. Иванови“ ООД, национализирана през 1947 г. Дипломиран физик.  Работи в продължение на 29 години в завод „Промишлена електроника“. Директор на „Мехатроника“ ООД от 1989 г. до 1991 г. Кмет на Габрово от 1991 г. до 1995 г. Бил е Председател на Общински съвет – Габрово от 1995 г. до 1999 г. Той е и един от основателите на партия „Всичко за Габрово“, от чиято листа е избран за общински съветник за периода 1999 г. – 2003 г.

Община Габрово споделя дълбоката скръб и непрежалимата загуба на неговото семейство. Отиде си един изключителен човек! Дълбок поклон пред светлата му памет!

Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Поклонението ще се състои на 29 юни, събота, от 11:00 часа в храм „Св. Троица“ – Габрово.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица