Свържи се с нас

Новини

Напусна ни Иван Ненов, кмет на Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

След много кратко боледуване на 27 юни ни напусна Иван Ненов – първият демократично избран кмет на Габрово!

Иван Ненов обичаше Габрово и Габрово го обичаше! Той живееше любовта си към Габрово!

Той милееше за нашия град, участваше активно в живота на града и общността, винаги имаше ясна позиция, вълнуваше се от случващото се в Габрово и работеше за това той да бъде още по-добро място за живеене.

Преди да си отиде Иван Ненов ни остави част от мъдростта си, записана в книга, точно както ще остави незаличима следа в историята на своя град!

Иван Ненов бе кмет на Габрово от октомври 1991 г. до ноември 1995 г., а по-късно, от 1995 г. до 1999 г., и председател на Общински съвет – Габрово. В неговия мандат е създадено и осветено знамето на града, поставен е географският център на България в местността Узана, завършени са Спортна зала „Орловец“ и блок „Дунав“. По времето на Иван Ненов Габрово става демонстративна зона за енергийна ефективност. Той създава клуб „Приятели на Белгия“ и е в основата на изградените партньорства на Габрово с белгийския град Аалст и швейцарския град Тун.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Иван Ненов е избран за кмет след изборите, проведени на 13 октомври 1991 г. до 12.11.1995 г. Роден на 29.04. 1938 г. в Габрово. Един от наследниците на трикотажна фабрика „Бр. Иванови“ ООД, национализирана през 1947 г. Дипломиран физик.  Работи в продължение на 29 години в завод „Промишлена електроника“. Директор на „Мехатроника“ ООД от 1989 г. до 1991 г. Кмет на Габрово от 1991 г. до 1995 г. Бил е Председател на Общински съвет – Габрово от 1995 г. до 1999 г. Той е и един от основателите на партия „Всичко за Габрово“, от чиято листа е избран за общински съветник за периода 1999 г. – 2003 г.

Община Габрово споделя дълбоката скръб и непрежалимата загуба на неговото семейство. Отиде си един изключителен човек! Дълбок поклон пред светлата му памет!

Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Поклонението ще се състои на 29 юни, събота, от 11:00 часа в храм „Св. Троица“ – Габрово.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица