Свържи се с нас

Икономика

Защо агенция за недвижими имоти?

5 причини да изберете професионално обслужване. *Публикация съгласно договор*

Published

on

Агенция за недвижими имоти ГАРАНТ, гр. Габрово, ул. „Априловска“ № 6, тел.: 066/80 80 16

Ползите от наемане на професионален агент на недвижими имоти, който да управлява собствеността ни, да ни консултира за разумен избор на жилище или бизнес имот и т.н. са много, но нека Ви запознаем с някои от най-важните такива.

1. Брокерът на недвижими имоти е преди всичко професионалист

Продажбата на имот не е толкова лесна, колкото изглежда. Обработката и набавянето на необходимите документи, преговорите, оценката на имота, „подводните камъни“ и много други препятствия могат да затруднят успешния за нас край. За щастие един добър брокер извършва тази работа ежедневно и може да бъде нашия „екскурзовод“ по този тегав път.

2. Брокерът е запознат с пазара и управляващото го законодателство към днешна дата

Добрият професионалист е наясно с това, което купувачите търсят; цените, за които се продават жилищата в конкретния град или квартал; това, което конкуренцията предлага. Като цяло е наясно какво е нужно, за да се продаде даден имот максимално бързо и изгодно.

3. Брокерът е много добър в преговарянето

Агентите на недвижими имоти преговарят експертно и за разлика от повечето продавачи са в състояние да се разграничат от емоционалната привързаност, която те имат към дома. В края на краищата, това е част от работата им. В същото време се запазва професионализмът и конфиденциалността по време на продажбата.

4. Брокерът знае как да подбира потенциалните купувачи

Наемането на професионален брокер означава, че само наистина заинтересовани и сериозни купувачи или наематели ще идват във вашия дом за показване, като по този начин любопитните посетители няма да губят ценното ви време. Вашият агент ще ви предпази от ирационалните изисквания на някои купувачи и ще ви посъветва за най-доброто решение след получаване на офертата.

5. Брокерът инспектира и дава ясна оценка за състоянието на даден имот

Когато продавате дома си, първостепенен приоритет трябва да бъде увеличаване на продажната цена. Един добър агент по недвижими имоти може да направи предложения, които ще ви помогнат да продадете имота си бързо и на най-добрата цена.

6. Брокерът ще рекламира Вашия имот по най-добрия начин

Изборът да рекламираме сами имота си, за да го продадем и в същото време да позволим това да го правят две, три, пет и дори десет агенции е най-голямата и най-често срещана грешка. Този подход не увеличава шанса за по-бърза и по-изгодна сделка, а напротив – обърква търсещите имот и в крайна сметка сделката ще се случи на най-ниската възможна цена.

Доверявайки се на правилната агенция за недвижими имоти Вие би следвало да получите висока стойност на услугата, да спестите много време, да оптимизирате разходите си по сделката и да имате сигурност в документалната подготовка.

Ако ни дадеш от времето си, ние ще ти дадем мечтания имот! Агенция за недвижими имоти ГАРАНТ.

Свържете се с нас: гр. Габрово, ул. „Априловска“ № 6, тел.: 066/80 80 16, www.garantproperty.eu.

Икономика

ОПТ – Габрово обявява публичен търг

Published

on

„Общински пътнически транспорт“ ЕООД обявява публичен търг, с тайно наддаване, на 06.10.2020 г., втора дата 08.10.2020 г., за отдаване под наем на помещения за офиси:
1. стая №7, първи етаж;
2. стая №10, първи етаж.

Документацията за търга се закупува в административната сграда на дружеството, етаж 3, стая 304.

Зареди още

Икономика

Габровската „Инспекция по труда“ се включи в екшън ден

Published

on

Дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Габрово се включи на 21 септември, в екшън ден, при който наличният състав на Агенцията проверява в цялата страна работодатели, при които през последните три години са установявани случаи на работа без трудов договор повече от веднъж.

С масираните проверки стартира за България „Седмицата на действието“, която се провежда в рамките на Европейската кампания за деклариран труд.

На територията на област Габрово бяха проверени 8 работодатели. Не са били установени случаи на работа без трудов договор. Наблюденията върху контролната дейност на Дирекцията показват, че контролът оказва дисциплиниращ ефект върху работодателите, тъй като рядко се установяват нови случаи на работа без трудов договор в предприятия, в които са установявани такива.

Забелязва се обаче използването на други форми на недеклариран труд, като работа на пълен работен ден при договор на непълен, получаване на част от възнагражденията нерегламентирано и др., които са трудно доказуеми, особено без съдействието на работещите.

Следва да се има предвид, че като работят недекларирано, работниците и служителите губят и трудови, и осигурителни права. Те се лишават от обезщетения или получават такива в по-малък размер при оставане без работа, при болест, бременност и раждане, при пенсиониране.

Европейската кампания за деклариран труд се организира от Европейската комисия чрез Европейската платформа за справяне с недекларирания труд. Организацията у нас е възложена на Инспекцията по труда с активното партньорство на МТСП, МОН, НАП, НОИ, АЗ и всички национално представителни организации на работниците и служителите и на работодателите.

Целта е бъдещи и настоящи работещи, както и работодатели, да бъдат информирани, основно чрез социалните мрежи, за правата, които им дава декларираният труд. Инспекцията по труда организира и онлайн срещи с ученици, за да обясни правата им при започване на работа, както и какви ползи им носи декларираният труд.

В информационната кампания сред учениците на територията на област Габрово се включиха 2 училища. При желание експерти на дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Габрово са готови да информират учениците и на други училища.

Информация за кампанията, както и за правата на работещи и работодатели, се публикува в специално създадената Фейсбук страница „Всички права запазени“ Във YouTube канала, където са качени видеа, с информация за ползите от декларирания труд.

Възпитаването на култура на превенция чрез информиране и консултиране на бъдещи и настоящи работещи и на работодатели е основна част от дейността на Инспекцията по труда.

По проект „Оптимизация и иновации в ИА ГИТ“ са разработени въпросници за самоконтрол, които ще позволят на работодателите да се самооценят доколко правилно прилагат трудовото законодателство и да отстранят несъответствията до извършването на проверка от контролните органи на Инспекцията по труда.

Част от въпросниците са свързани и с прилагането на разпоредбите, които регулират възникването, осъществяването, изменението и прекратяването на трудовите правоотношения. Предстои стартирането на пилотно прилагане на новата форма на контрол.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Отпускат още евросредства в подкрепа на фирмите в условията на КОВИД – 19

Published

on

Още европейски средства, под формата на безвъзмездна финансова помощ, ще бъдат отпуснати в подкрепа на микро, малки и средни предприятия за адаптиране и преодоляване на последствията от пандемията. Новината за медиите съобщи Пенчо Койчев, експерт „Комуникация, информация и логистика“ в Областен информационен център – Габрово.

Двете процедури, по които ще могат да кандидатстват фирмите, са по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. и ще стартират през последното тримесечие на тази година. Очакваният бюджет на всяка от тях е над 78 млн. лв.

По процедурата „Адаптиране на дейността на МСП в контекста на COVID-19“ могат да подават проектни предложения микро, малки и средни предприятия, които имат поне една приключена финансова година и са извършвали стопанска дейност през нея.

Минималният размер на помощта е 3 000 лв., а максималният – 15 000 лв. за микро, 30 000 за малки и 75 000 лв. за средни предприятия.

Дейностите, които ще получат финансово подпомагане, са свързани със създаване на здравословни и безопасни условия на труд, адаптиране на процесите и организацията на работа във фирмите в условията на пандемия.

Малки предприятия с минимум две приключени финансови години, оборот над 500 000 лв. за 2019 г. и поне 20% спад в постъпленията, могат да кандидатстват по процедурата „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

По нея ще бъдат финансирани дейности, свързани с покриване на текущи оперативни разходи на фирмите – суровини, материали и консумативи, персонал, режийни и др. Максималният размер на помощта за едно предприятие е 50 000 лв.

До момента 239 фирми от Габровска област са сключили договори и са получили финансиране в размер общо на 2 088 072.15 лв.по процедурата „Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

159 от бенефициентите са на територията на община Габрово. Местният бизнес може да се обръща към Областния информационен център-Габрово на място в офиса в град Габрово, с адрес пл. „Възраждане“3 или на тел. 066 807 222. Услугите на центъра са безплатни.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица