Свържи се с нас

Икономика

Защо агенция за недвижими имоти?

5 причини да изберете професионално обслужване. *Публикация съгласно договор*

Published

on

Агенция за недвижими имоти ГАРАНТ, гр. Габрово, ул. „Априловска“ № 6, тел.: 066/80 80 16

Ползите от наемане на професионален агент на недвижими имоти, който да управлява собствеността ни, да ни консултира за разумен избор на жилище или бизнес имот и т.н. са много, но нека Ви запознаем с някои от най-важните такива.

1. Брокерът на недвижими имоти е преди всичко професионалист

Продажбата на имот не е толкова лесна, колкото изглежда. Обработката и набавянето на необходимите документи, преговорите, оценката на имота, „подводните камъни“ и много други препятствия могат да затруднят успешния за нас край. За щастие един добър брокер извършва тази работа ежедневно и може да бъде нашия „екскурзовод“ по този тегав път.

2. Брокерът е запознат с пазара и управляващото го законодателство към днешна дата

Добрият професионалист е наясно с това, което купувачите търсят; цените, за които се продават жилищата в конкретния град или квартал; това, което конкуренцията предлага. Като цяло е наясно какво е нужно, за да се продаде даден имот максимално бързо и изгодно.

3. Брокерът е много добър в преговарянето

Агентите на недвижими имоти преговарят експертно и за разлика от повечето продавачи са в състояние да се разграничат от емоционалната привързаност, която те имат към дома. В края на краищата, това е част от работата им. В същото време се запазва професионализмът и конфиденциалността по време на продажбата.

4. Брокерът знае как да подбира потенциалните купувачи

Наемането на професионален брокер означава, че само наистина заинтересовани и сериозни купувачи или наематели ще идват във вашия дом за показване, като по този начин любопитните посетители няма да губят ценното ви време. Вашият агент ще ви предпази от ирационалните изисквания на някои купувачи и ще ви посъветва за най-доброто решение след получаване на офертата.

5. Брокерът инспектира и дава ясна оценка за състоянието на даден имот

Когато продавате дома си, първостепенен приоритет трябва да бъде увеличаване на продажната цена. Един добър агент по недвижими имоти може да направи предложения, които ще ви помогнат да продадете имота си бързо и на най-добрата цена.

6. Брокерът ще рекламира Вашия имот по най-добрия начин

Изборът да рекламираме сами имота си, за да го продадем и в същото време да позволим това да го правят две, три, пет и дори десет агенции е най-голямата и най-често срещана грешка. Този подход не увеличава шанса за по-бърза и по-изгодна сделка, а напротив – обърква търсещите имот и в крайна сметка сделката ще се случи на най-ниската възможна цена.

Доверявайки се на правилната агенция за недвижими имоти Вие би следвало да получите висока стойност на услугата, да спестите много време, да оптимизирате разходите си по сделката и да имате сигурност в документалната подготовка.

Ако ни дадеш от времето си, ние ще ти дадем мечтания имот! Агенция за недвижими имоти ГАРАНТ.

Свържете се с нас: гр. Габрово, ул. „Априловска“ № 6, тел.: 066/80 80 16, www.garantproperty.eu.

Икономика

Поевтиняха ли горивата по бензиностанциите в Габрово?

Published

on

Намалиха ли цените на горивата по бензиностанциите в Габрово? Оказва ли влияние за крайния потребител драстичният спад в цената на суровия петрол в световен мащаб заради пандемията от коронавирус? С колко трябва да поевтинеят горивата у нас и ще се случи ли това изобщо?

Отговорите на тези въпроси потърси екип на „Габрово Нюз“, който днес, 31 март, извърши проверки по информационните табла на местните бензиностанции, за да информира читателите си за предлаганите цени на пазара за горива.

Оказва се, че различните габровски бензиностанции са намалили цените в различна степен. При най-масовия бензин А-95 разликата между най-ниската и най-високата цена е голяма, около 38 стотинки за литър. Най-евтино се продава на бензиностанцията в района на пл.“Крушата“ на 1,59 лв/л., а най-скъпо на тази в района на ЖП-гарата 1,97 лв.

При масовия дизел отново бензиностанцията в района на пл.“Крушата“ държи най-ниската цена от 1,59 лв за литър, а най-скъпо продават на изхода на Габрово в посока Севлиево, в района на ЖП-гарата и в района на централната поща, където литър от този вид гориво се харчи за 1,99 лв.

Шофьорите наливат бензин 100 октана на най-ниска цена от 1,99 лв отново на бензиностанцията в района на пл.“Крушата“, а на най-висока – на изхода на Габрово към Севлиево срещу 2,28 лв за литър.

При обогатения дизел най-ниска е цената на колонката на изхода на Габрово към Севлиево – 2,25 лв, а на бензиностанцията до ЖП-гарата най-висока 2,32 лв за литър.

Сравнително по-символично е намалението при газта. Тук две бензиностанции, тази в района на пл.“Крушата“ и втората след входа на Габрово от Севлиево, държат най-ниски цени от 0,74 лв. Най-скъпо се продава на бензиностанцията в Северната индустриална зона на Габрово в посока Севлиево, където цената е 1 лева за литър.

Как приемат хората тези цени и харчат ли повече за гориво? Борислав, който не е излизал от известно време насам от вкъщи и последния път, когато е зареждал колата си, цената за литър дизел е била около 2,20 лв. Сега резервоарът на автомобила му е на червено и идвайки на колонката да зареди споделя, че е приятно изненадан от промените в цените.

Пресмятайки той изчислява, че ако зарежда сега пълен резервоар ще плати с около 30 лв по-малко, в сравнение с последното зареждане на гориво. И макар, че пътуване на дълго на този етап пред него не се очертава, той е категоричен, че ще се възползва от ниските по думите му цени.

Друг потребител също е доволен от сегашните стойности на горивата, като споделя, че съдейки по собствените си финанси разликата значително се усеща.

„Важно е да се отбележи, че повечето бензиностанции в Габрово имат и карти за отстъпка, варираща между 5 и 7 стотинки. Така реалната цена може да стане и още по-ниска. Но дори и тази цена според мен може да бъде още намалена, а бензинът и дизелът да се продават на около 1,50 лв за литър“, коментира друг удовлетворен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Как да познавате добрите строителни материали?

Published

on

Качеството на строителните материали е от първостепенна важност за строителството. Това е инвестиция, която се прави за много години напред, било то за създаването на големи сгради или вашия дом, или просто ремонтирането им. Но как да познаем кога те са достатъчно добри? Най-силният показател винаги е бил цената – когато тя е висока означава, че за производството им са използвани повече и трудно добивни ресурси, което допринася тяхната издръжливост. Добрите продукти имат “гаранция за качеството” – може да ги откриете в магазин Mr. Bricolage.

Как да ги разпознаваме отначало

Най-лесното разпознаване на добрия продукт е неговата реклама и доказаност през времето. Всички използваме интернет и можем да проверим кои са най-известните и използвани марки или може да попитаме на място съответния персонал за качествените продукти, които предлагат. За да отговарят на вашите изисквания, те трябва да са съобразени с опазването на околната среда и възможно най-ниска вреда върху човешкото здраве.

Защо е важно да използваме само качествени строителни материали

Изграждането на блокове, офиси и къщи не означава само красивия и разчупен външен вид, цвят на фасадата или фигурата на вратите и прозорците. Основната им функция е да бъдат издръжливи на природните бедствия и да защитават техните обитатели и преминаващите около тях. Това може да се случи само с висококачествени стоки. Кои са изпитаните във времето може да попитате служителите в отдел строителство на Mr. Bricolage.

Различните видове и техните особености

  • арматура – подсилва бетонни конструкции. Предлагат се в различни по диаметър размери;
  • газобетонови блокчета са топлоизолиращи, леки, шумоизолиращи, лесни за оформяне, нечупливи, незапалими и дишащи;  
  • гипс – използва се за пълнене на отвори, шпакловка на стени и тавани;
  • саморазливна замазка – изравнява подове преди поставяне на крайното покритие;
  • лепила – чрез тях се залепват плоскости, топлоизолации;
  • тухли – едни от най-издръжливите материали за изграждане на стени, които допринасят за постоянна температура в помещенията;
  • цимент – служи за производството на бетон, който е основата на всеки строеж.

Препоръчваме Ви Mr. Bricolage

В магазините и онлайн платформата на Mr. Bricolage можете да намерите всякакъв вид и размери строителни пособия – “строителни материали”. Освен от продуктите, които се предлагат, може да се възползвате и от ремонтните услугите на магазина.

Зареди още

Икономика

Заповядайте в магазин „ЕЛЕНА“

Published

on

Заповядайте в магазин „ЕЛЕНА“, който е официалният представител на мандра „Елена“ за Габрово. Търговският обект е разположен на Централния Кооперативен пазар, ул.“Отец Паисий“ 11.

В магазин „ЕЛЕНА“ имате възможност да опитате от висококачествени млечни продукти от мандра „Елена“ и мандра „Дестан“, с уникален вкус и качество, различни видове мариновани риби и хайвери, колбаси и деликатеси от различни части на България, както и да се насладят на големите разнообразия от гръцки и турски маслини и зехтини.

Всеки ден в Магазин „Елена“ можете да намерите прясно изпечен селски хляб, както и домашно приготвени кексове и козунаци.

Работно време:
Понеделник – Петък: от 08.00 до 19.00 ч.
Събота: от 08.00 до 14.00 ч.

Телефон за връзка: +359 87 805 6455.

Заповядайте!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица