Новини, Политика|24.06.2019 9:52

Представители на бразилския парламент посетиха Габрово

снимка: Община Габрово

Делегация от парламентаристи и предприемачи, от седем различни щата на Федеративна република Бразилия, посети Габрово. Организацията UNALE, която представляват, обединява 1059 души от всички 27 щата на страната.

Основен фокус в работата им е парадипломацията – стремеж за създаване на собствени политики на щатско ниво, както и установяване на контакти с други субекти и организации, с които е възможно сътрудничество в различни взаимноизгодни сфери.

В Община Габрово гостите бяха посрещнати от заместник – кметовете инж. Климент Кунев и инж. Нела Рачевиц, а на срещата присъстваха представители на Техническия университет и бизнеса в града, информираха от администрацията на кмета.

снимка: Община Габрово

Визитата продължи с посещение на Дечковата къща, където гостите разгледаха постоянната експозиция „Градски бит от края на ХІХ до 40-те години на ХХ век“, а разглеждането на родословното дърво на бившия президент на Бразилия Дилма Русеф, беше част от изненадата, която служителите на РИМ – Габрово бяха подготвили за групата.

Между тях беше и племенник на г-жа Русеф, който се запозна с подробните данни за българските корени на бележитата бразилка от български произход.

Ръководителят на делегацията получи специален подарък от музея – луксозно печатно издание с многоброен снимков материал, посветен на тематиката на едноименната изложба в РИМ – Габрово през 2011 г., която беше представена на президента Дилма Русеф.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар