Култура, Новини|13.06.2019 11:44

Евгени Недев с нова самостоятелна изложба в Балчик


Втората си самостоятелна изложба в Балчик подреди габровският художник Евгени Недев в галерията „Тихото гнездо“ в Културния център „Двореца“. Експозицията носи името „Настроения“ и е съставена от живописни платна, създадени през последната година от творчеството му.


Пред публиката представя 45 творби – първата част от тях са рисувани след специализация в Париж, а втората част са от Балчик, като преобладават морските пейзажи, и завършва със серия натюрморти.


„Творбите са плод на впечатленията ми от посещенията в Белия град, които съм запечатал в съзнанието си и сега ги представям пред зрителите“, каза пред БТА художникът. „Работя в сферата на реалистичната живопис и държа на класиката“, обясни предпочитанията си в изкуството младият творец.


Художникът е завършил „Иконография“ във Великотърновския университет и в началото творческият му път е повлиян от стенописите и мозайките, има осъществени проекти. В тази материя обаче не се чувства добре и започва да рисува класическа живопис. В пейзажната реалност художникът може да се изразява по-спокойно, по-свободно, докато в мозайката и иконописта се чувства скован от каноните.


Тук няма ограничения и всеки автор може да изразява себе си, категоричен е в новия си избор Евгени Недев. В „Двореца“ изложбата ще остане до края на месец юни.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар