Новини, Политика|13.06.2019 9:18

Кристина Сидорова: БСП ще тръгне обединена към местния вот!

снимка: БСП, Архив

„За да има нормална политическа система, трябва да има нормално финансиране на партиите. Трябва да има редукция – сегашната сума е много голяма, но сумата от 1 лев оставя партиите зависими от едрия капитал”.  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Кристина Сидорова. Тя обясни, че почти в цяла Европа партиите се издържат от държавни субсидии и членски внос.

„Когато с действията си за 10 години си съсипал БДЖ и това дружество ти е било последната грижа – да се качиш на влака и да го подкараш в името на ПР-а е толкова тъжно и жалко за държавата ни”, констатира Сидорова.

Тя изтъкна още, че в парламентарната антикорупционна комисия, където е заместник-председател, постъпват сигнали за корупционни престъпления ежеседмично – по думите ѝ те са на ниво общински администрации, държавни агенции и други.

„Ние можем само да ги препратим към компетентните органи. Корупция има навсякъде, на всяко ниво”, допълни габровският народен представител.

Сидорова коментира и протестите на медицинските сестри в страната. Тя припомни, че специалистите протестират заради ниското заплащане. „Медицински сестри няма, защото избират да работят в чужбина, защото заплащанията в България са равни на минималната работна заплата или са малко над нея. Това е обида за труда на медицинските сестри”, изрази мнение Сидорова.

По повод предстоящия Конгрес на БСП, народният представител коментира: „Вярвам, че наесен ще имаме повече кметове. След задълбочен анализ и отчитане на грешките, вярвам, че след Конгреса БСП ще тръгне обединена към местния вот. Ще има, разбира се, и остри реплики, но това е нормално за нас – БСП е демократична партия. Важното е репликите да се разменят в залата, а не по медиите”.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

  • Кажи защо не ходи на работа три месеца.Мързел и некомпетентност.Явно синята приватизаторка Нинова и е любима и ще я защитава с огън и плам. И още нещо – Дали ще се изкаже някога от трибуната на НС.

  • какво означава ПР. Че го е лапнала кат прасе тиква, а пости сигурно не знае какво значи съкращението.

Напиши коментар