Новини|13.06.2019 8:52

Шахматистките на КНСБ – Габрово трети на работнически фестивал

снимка: КНСБ – Габрово

Отборът на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово по Шахмат – жени спечелиха трето място на Шестнадесетия работнически спортен фестивал с международно участие, който се проведе от 5 до 9 юни 2019 г. в к.к. „Албена”.

Габровската синдикална структура бе представена от шест участника в три отбора: шахмат – жени, дартс – мъже и крос – мъже. Водач на отборите и тази година беше Николай Найденов.

снимка: КНСБ – Габрово

Мария Гечекова и Мария Илиева завоюваха третото място и грабнаха купата и бронза след оспорвани срещи с шахматистките от Energoatom, Украйна и АЕЦ „Козлодуй”, които се наредиха на първите две призови места.

За поредна година, организирани от синдикалната организация на КНСБ в предприятието, участие в работническия спортен фестивал взеха работници и служители от „Идеал Стандарт-Видима” АД – Севлиево.

снимка: КНСБ – Габрово

Състезателите на „Идеал Стандарт-Видима” АД – Севлиево грабнаха второто място в комплексното класиране за купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов”. Отборът на жените по плажна борба извоюва II място, а отборът на мъжете по петанк – III място.

снимка: КНСБ – Габрово

Проявата е част от календара на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“. Благодарение на дългогодишната подкрепа на Министерството на младежта и спорта, КНСБ и Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (CSIT), международният фестивал се превърна в емблема на солидарност, толерантност, приятелство и феърплей.

Спортното събитие събра над 1 300 участника в 18 вида спорт от единадесет държави от Европа, Азия, Африка и Америка.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар