Свържи се с нас

Новини

Габровските социалисти подкрепят лидера Корнелия Нинова

снимка: БСП

Структурата на БСП в Габрово подкрепя партийния си лидер Корнелия Нинова. Това става ясно от разпратена до местните медии декларация на габровските социалисти, в която те открито застават до председателя на Националния съвет на левицата.

На свое заседание, проведено на 10 юни, Областният съвет на БСП – Габрово задълбочено е обсъдил резултатите в област Габрово от проведените избори за членове на Европейски парламент. Направен е бил анализ на предизборната кампания, свършената работа и допуснатите слабости.

„Въпреки, че основната цел – да сме първа политическа сила, не бе постигната и допуснатата загуба, БСП бележи значителен ръст на своя резултат. Видима тенденция, която създава реални предпоставки за спечелване на местния вот през есента на тази година във всички общини на област Габрово.

Това обаче, може да се случи само, ако е налице вътрешнопартийна консолидация, силна мотивация и поставяне на личните амбиции на заден план. В тази връзка заявяваме, че исканията за промени в Устава на БСП на заседанието на 49 Конгрес на БСП са не само ненавременни, но и вредящи на Партията в настоящия момент.

Считаме, че Председателят на БСП Корнелия Нинова постъпи достойно, като пое политическата отговорност за това, че БСП не успя да спечели Европейските избори.

Но също така считаме, че позиционирането на БСП, като реална опозиция на престъпното управление на ГЕРБ, навлизането на партията в кондиция, превръщането й в единствена алтернатива на сегашното статукво, са в най-голяма степен заслуга на Корнелия Нинова и провежданата от нея политика.

Областният съвет на БСП – Габрово призовава на предстоящото заседание на Конгреса, оставката на Председателя на НС на БСП Корнелия Нинова да бъде оттеглена. Да не се разглежда въпросът за предсрочни вътрешнопартийни избори, а работата на делегатите на 49 Конгрес да бъде фокусирана върху най-важната политическа задача към настоящия момент – спечелването на местните избори през есента на тази година“, пише в разпространената до медиите позиция на левицата в Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

5 коментара

5 Comments

 1. Георги Иванов

  12.06.2019 at 14:57

  Николайчо Григоров и Сидорова, които са нереализирани мързели тръгнали акъл да дават. Пълни въздухари.
  С декларации и без тях КОМУНИСТИТЕ си отиват скоро от политическия живот. Може би с Нинова по-бързо.

 2. Митница Калотина

  12.06.2019 at 15:08

  Кирчо Долара ли финансира декларацията?

 3. Бял Кон

  12.06.2019 at 15:15

  Кирчо…парите вече не може да си пребори! Нинова, морал няма! Спрете с тези циркове!

 4. Събудете се българи ! Време е за промяна в Родината ! Дайте възможност на Нинова да продължи ! Партията има нужда от ежедневна работа от всички членове и симпатизанти за да продължи обновлението,за да се очерта е пътя и мястото на левите през 21 век и тяхната роляза развитието на Отечеството ни ! !

  • Бай Спиро

   03.07.2019 at 9:19

   Дядка, не искам да ти развалям старините, но БСП-то е пътник! Отидете ли си пенсионерите, край с нея!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Търсят концесионер за двата плувни басейна в Габрово

С решение на кмета на Община Габрово бе открита процедура за определяне на концесионер на Концесия на двата плувни басейна, този находящ се в СУ „Отец Паисий“, заедно с плувния басейн в ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

И двете съоръжения са собственост на Община Габрово, а срокът за подаване на оферти е до 17.00 часа на 2 март, информираха от администрацията на кмета.

Неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп до всички документи, свързани с процедурата, можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Възмездие застигна банда измамници от Габрово

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес (17 януари), състав на Районния съд осъди четирима мъже от Габрово на лишаване от свобода, двама от тях – условно, за извършена измама.

Съдът призна подсъдимите Р.Г., А.М., М.И. и Г.М. за виновни в това, че за времето от 7 до 11 септември 2015 г., в свищовското село Алеково, и в Габрово, след предварителен сговор по между си, с цел да набавят за себе си и за подсъдимия Г.М. имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у възрастен мъж от с. Алеково, че неговият внук, живущ в Швейцария, настоява да се извършат разпоредителни действия със собствените му земеделски земи, и с това му причинили имотна вреда в размер на 20 088,36 лева.

За горепосоченото престъпление подсъдимите А.М. и М.И., действали при условията на опасен рецидив, бяха осъдени на по 4 години лишаване от свобода. В същия размер е и определеното от съда, на основание чл. 23 и чл. 25 от НК, общо наказание по настоящата присъда и по предходни техни осъждания.

По отношение на подсъдимия А.М. съдът приложи и разпоредбата на чл.24 от НК, като увеличи така определеното общо наказание от 4 години лишаване от свобода с 1 година, а именно – на 5 години лишаване от свобода.

На подсъдимия Г.М. бе определено наказание от 3 години лишаване от свобода, а Р.Г. бе осъден на 2 години лишаване от свобода. На основание чл.66 от НК, изпълнението на наказанията по отношение на тези двама подсъдими, бе отложено с изпитателен срок от 5 години.

Съдът постанови още, четиримата подсъдими солидарно да заплатят на наследниците на пострадалото лице сумата от 20 088,36 лева, обезщетение за причинени от горепосоченото деяние имуществени вреди.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Петър Витанов: Минималната работна заплата трябва да се увеличи със 150 лв.

С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион българи са до прага на бедност

„От групата на социалистите смятаме, че минималната работна заплата трябва да бъде 60% от средната работна заплата за всяка една държава-членка на ЕС. С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион български граждани са до прага на бедност.“ – каза Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП, пред Нова телевизия.

Според изчисленията, ако минималната работна заплата стане 60% от средната работна заплата, то в България тя ще се увеличи със 150 лв. и ще нарасне до 760 лв. „За представителите на нашата група това е защита за работника и възможност за по-добър живот на българите. Как си представяте една майка да отгледа едно или повече деца със заплата от 610 лв.?“ – продължи евродепутатът на левицата.

Той отбеляза, че с въвеждането на този механизъм за европейските работници, сивият сектор ще се свие, особено в България, където с изплащането на минималната работна заплата има практика и за допълнително даване на пари на ръка.

„Механизмите могат да бъдат различни, като именно тези дискусии са подети под натиска на групата на социалистите, защото Европа се базира на три принципа – благоденствие, справедливост, устойчивост. Европа все още има най-напредналите системи за социална сигурност, а това предложение е именно такова“, заяви Витанов.

Той и напомни, че с приемането на този механизъм, постъпленията в държавната хазна от данъци също ще се увеличат, което ще увеличи държавния бюджет.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица