Новини, Политика|12.06.2019 13:45

Габровските социалисти подкрепят лидера Корнелия Нинова

снимка: БСП

Структурата на БСП в Габрово подкрепя партийния си лидер Корнелия Нинова. Това става ясно от разпратена до местните медии декларация на габровските социалисти, в която те открито застават до председателя на Националния съвет на левицата.

На свое заседание, проведено на 10 юни, Областният съвет на БСП – Габрово задълбочено е обсъдил резултатите в област Габрово от проведените избори за членове на Европейски парламент. Направен е бил анализ на предизборната кампания, свършената работа и допуснатите слабости.

„Въпреки, че основната цел – да сме първа политическа сила, не бе постигната и допуснатата загуба, БСП бележи значителен ръст на своя резултат. Видима тенденция, която създава реални предпоставки за спечелване на местния вот през есента на тази година във всички общини на област Габрово.

Това обаче, може да се случи само, ако е налице вътрешнопартийна консолидация, силна мотивация и поставяне на личните амбиции на заден план. В тази връзка заявяваме, че исканията за промени в Устава на БСП на заседанието на 49 Конгрес на БСП са не само ненавременни, но и вредящи на Партията в настоящия момент.

Считаме, че Председателят на БСП Корнелия Нинова постъпи достойно, като пое политическата отговорност за това, че БСП не успя да спечели Европейските избори.

Но също така считаме, че позиционирането на БСП, като реална опозиция на престъпното управление на ГЕРБ, навлизането на партията в кондиция, превръщането й в единствена алтернатива на сегашното статукво, са в най-голяма степен заслуга на Корнелия Нинова и провежданата от нея политика.

Областният съвет на БСП – Габрово призовава на предстоящото заседание на Конгреса, оставката на Председателя на НС на БСП Корнелия Нинова да бъде оттеглена. Да не се разглежда въпросът за предсрочни вътрешнопартийни избори, а работата на делегатите на 49 Конгрес да бъде фокусирана върху най-важната политическа задача към настоящия момент – спечелването на местните избори през есента на тази година“, пише в разпространената до медиите позиция на левицата в Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

5 коментара

  • Николайчо Григоров и Сидорова, които са нереализирани мързели тръгнали акъл да дават. Пълни въздухари.
    С декларации и без тях КОМУНИСТИТЕ си отиват скоро от политическия живот. Може би с Нинова по-бързо.

  • Кирчо Долара ли финансира декларацията?

  • Кирчо…парите вече не може да си пребори! Нинова, морал няма! Спрете с тези циркове!

  • Събудете се българи ! Време е за промяна в Родината ! Дайте възможност на Нинова да продължи ! Партията има нужда от ежедневна работа от всички членове и симпатизанти за да продължи обновлението,за да се очерта е пътя и мястото на левите през 21 век и тяхната роляза развитието на Отечеството ни ! !

    • Дядка, не искам да ти развалям старините, но БСП-то е пътник! Отидете ли си пенсионерите, край с нея!

Напиши коментар