Новини, Общество|12.06.2019 10:47

Отборът на Габрово се класира в “Златната лига” по първа помощ

снимка: БЧК – Габрово

Представителният отбор на Ученическите екипи по първа помощ от област Габрово се представи отлично на ХХХ Национално състезание, класирайки се в “Златната лига”, като изпревари много утвърдени до този момент екипи, от големите областни градове.

В крайното класиране отборът на Габрово се класира на 5-то място. Според регламента на надпреварата, най-добре представилите се участници биват класирани на първо,второ и трето място, а следващите екипи се групират в три лиги – “Златна”, “Сребърна” и “Бронзова”.

Учениците, които представиха област Габрово, на юбилейното издание на Националното състезание на Ученическите екипи по първа помощ на Българския младежки Червен кръст са – Виктория Христова, Мария Гьопсалиева, Виктор Славов и Иван Стаматов.

снимка: БЧК – Габрово

Надпреварата се проведе в Националния учебно-логистичен център на БЧК в село Лозен. В състезанието участваха 26 отбора и общо над 100 състезатели от цялата страна, на възраст между 12 и 14 г.

снимка: БЧК – Габрово

Чрез специални ситуативни задания в различни пунктове беше оценявана подготовката на учениците за оказване на първа долекарска помощ, реакция при бедствия и знания за Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец.

Водени от желанието да помагат на уязвимите хора в ситуации на бедствия, аварии и катастрофи, по време на Националното състезание Ученическите екипи с голямо желание и ентусиазъм показаха резултатите от усилената си подготовка.

В ситуационните задачи участваха много статисти, в ролята на условно пострадали, както и дегизатори, комендатура и други специалисти.

Уменията на членовете на УЕПП бяха оценявани от съдийска колегия с главен съдия д-р Благомир Здравков, лекар към Клиника по детска анестезиология и интензивно лечение и специализант по Спешна медицина, УМБАЛСМ Пирогов.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар