Новини, Политика|12.06.2019 9:50

Таня Христова: Сигурността и общественият ред в Габрово се променят!

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Данните, които получих от Областната дирекция на МВР за резултатите от работата им в Габрово от 22 април, когато встъпи в длъжност новият директор, до момента показват изключително сериозна ангажираност и много работа. Ситуацията в Габрово по отношение на реда и сигурността се променя и аз като кмет съм удовлетворена.“

Това заяви кметът на Габрово Таня Христова. По думите й министерството на правосъдието принципно е подкрепило предложението за промени в Закона за административните нарушения и наказания.

Заедно с аргументите по тази позиция в Община Габрово е получена информация, че на 12 април в Народното събрание е постъпил за разглеждане Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административните нарушения и наказания. Предстоят срещи в Народното събрание за обсъждане на различните законодателни инициативи, формулирани от гражданите и изпратени до Народното събрание и ораните на държавната власт, посочи още Христова.

Габровският кмет съобщи още, че ремонтните дейности, които ще започнат това лято, са функция на желанията на хората и на разбирането, че за да може един град да се развива, трябва да се решат въпросите с базисната инфраструктура.

„Ще отстоявам и тази година политиката да навлизаме в територии, където можем да си позволим, съвместно с експлоатационните дружества, да подменяне подземна инфраструктура, за да бъдат решенията устойчиви и да отговарят на очакванията на хората. Фокусираме усилията си кварталите и крайните зони на града“, коментира още Таня Христова.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

  • Има контрол върху шофирането по пътищата. Хората също станаха по отговорни докато карат автомобила си.Добра работа и на кмета ни – Таня Христова и всички от община Габрово. Браво!

  • Незнам какво се е променило относно сигурноста и реда, но циганите продължават да се събират на големи групи и да безчинстват. Пак се имат за недосегаеми.

Напиши коментар