Свържи се с нас

Любопитно

Пътуващият кинофестивал „Филмирай!“ за втори път в Севлиево

Четири игрални филма ще гледат севлиевци на големия екран в четирите фестивални дни

снимка: Община Севлиево

За втора поредна година пътуващият кинофестивал „Филмирай!“ ще събере пред големия екран в Севлиево малки и големи любители на кино изкуството.

Четири филма ще забавляват зрителите на 19, 20, 21 и 22 юни на площад „Свобода“ от 21:00 часа, а при лошо време прожекциите ще бъдат в централното фоайе в сградата на Общинската администрация.

Община Севлиево подарява фестивала на всички жители и гости на града като прожекциите ще бъдат безплатни.

В първия фестивален ден севлиевци ще гледат френската комедия „Бекасин!“, разказваща за прекрасния живот на една бавачка, изправена пред трудности в името на семейството, чието дете гледа. Филмът е изпълнен с мечти, любов и оптимизъм, които може би ще се окажат ценни за добрия край.

снимка: Община Севлиево

Втората лента е унгарски криминален филм – „Budapest Noir“. Криминален журналист разследва убийството на младо момиче и се сблъсква с редица трудности в името на откриването на истината.

„Филмирай!“ предоставя възможността на възрастните любители на анимации да се докоснат до живота на знаменития художник Винсент ван Гог, разказан чрез картини във филма „Да обичаш Винсент“.

В последния фестивален ден киноманите ще се докоснат до руския военен екшън „Решение за ликвидиране“.

В четирите дни на фестивала от 10:00 часа в ЦПЛР – Детски комплекс „Йовко Йовков“ на специална програма ще могат да се радват най-малките.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Работилницата на „Коледните внучета“ отвори

За поредна година доброволците от Младежки съвет по наркотични вещества към Община Габрово стартират кампания „Коледни внучета“, в подкрепа на възрастни хора в нашия град, съобщиха от администрацията на кмета.

Отново отвори врати и работилничката на Коледните внучета. Младежите с много сръчност и старание изработват коледни картички и сувенири.

снимка: Община Габрово

В дните преди Коледа „Коледните внучета“ ще посетят част от крайните квартали на Габрово, където ще се опитат да създадат коледно настроение на жителите и да зарадват повече възрастни хора със своите усмивки и ръчно изработени подаръци за тях.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Детско ателие за млад пицар в Ресторант „Рефреш“

*Публикация, съгласно договор*

Тази неделя, 17 ноември, от 10.30 до 14.30 часа в Ресторант „Рефреш“ ще се проведе първото в Габрово детско ателие „Млад пицар“.

Всяко дете, с помощта на батко – пицар, ще разточи блат за пица, ще си я намаже, ще сложи саламчета, краставички по негов избор и кашкавал, и заедно ще я сложат в пещта, за да я изпекат.

Разбира се след като пицата стане готова ще си я хапне с най-голямо удоволствие, защото няма по-сладко от направеното от теб самия.

Поканата за първото в Габрово ателие „Млад пицар“ е оправена до всички деца, на възраст от 5 до 15 години, както и до техните родители, баби и дядовци!

Ще им направите много снимки и ще се забавлявате заедно!

Цената за участие е 5 лева на дете и включва пица, която всеки малчуган ще си направи.

Запишете се сега на телефон: 0878 167 704.

Зареди още

Култура

„Златните славеи“ от ДГ“Мечо Пух“ – отново на върха

Първо място за квинтет „Мечо Пух“, в състав Сияна Христова, Йоана Пашова, Теодора Събева, Адел Митрофанова и Кремена Добрева, и второ място за квартет „Мечо Пух“ – Адел Митрофанова, Теодора Събева, Габриела и Боян Борисови.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Така приключи ХІІ-то издание на Регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей“ за децата от ДГ „Мечо Пух“. Талант, неуморен труд и любов към „всичко българско и родно“ – това може накратко да се каже за малките палавници, които не престават да ни радват с огромни успехи във всички фолклорни конкурси и фестивали всяка година.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

„Поклон пред вас, талантливи български деца! Поклон пред вас, отдадени на професията преподаватели! Поклон пред вас, родители, които възпитавате истински българи! Заради вас е жив българският дух, заради вас ще я има „държавата на духа“/Дм.Лихачов/.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово
снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Защото духовното и фолклорно богатство на България, създавано с векове, трябва да пребъде!“, сподели след поредния успех на малчуганите директорът на ДГ „Мечо Пух“ г-жа Силвия Митрофанова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица