Свържи се с нас

Новини

Над 200 спортисти премериха сили по джудо за „Купата на Севлиево“

Младежите от Спортен клуб по самбо и джудо „Раковски“ се представиха отлично и купата заслужено остана в Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

Над 200 спортисти от България, Румъния и Украйна премериха сили на татамито по време на Международния турнир по джудо „Купа Севлиево“, който се проведе в града.

Организатори на събитието са Община Севлиево и Спортния клуб по самбо и джудо „Раковски“, а турнирът бе открит от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. От клуб „Раковски“ участваха 27 младежи, а в крайното класиране децата от Севлиево извоюваха 5 златни, 8 сребърни и 8 бронзови медала в различните възрасти и категории.

снимка: Община Севлиево

Гости при откриването на турнира бяха и заместник-кметът Ахмед Мехмедов, заслужилият майстор на спорта Досьо Досев, спортният директор на Българската федерация по джудо Спаска Илиева и генералният секретар на федерацията Христо Маев.

снимка: Община Севлиево

Шампионатът се организира във връзка с миналогодишното честване на 45 години от създаването на школата по самбо и джудо „Раковски“.

снимка: Община Севлиево

„Последният подобен турнир в Севлиево се проведе през 2008 г. и сега ние искаме да възобновим традицията за провеждане на това състезание“, обясни треньорът на клуба Евгени Генов. „При сегашния турнир в крайното класиране, по брой медали, нашият клуб „Раковски“ е на първо място. Така купата на турнира остана в Севлиево“, сподели Генов.

снимка: Община Севлиево

Той изказа специални благодарности към спонсорите на събитието и Община Севлиево за подкрепата и за това, че със задружни усилия бе създадена нужната организация да се проведе турнира.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Отдава се под наем „Пилето“ в Габрово

Published

on

От администрацията на кмета информираха, че се отдава под наем общинският павилион „Пилето“, с предназначение – Заведение за бързо хранене.

Обектът се намира на ул. „Златна нива“ в Габрово. Публичният търг за отдаване под наем ще се проведе в понеделник, от 14.00 ч.

Тръжната документация може да се закупи от Центъра за информация и услуги на граждани до 17 юли.

За повече информация тел.: 066 818 441 – Отдел „Общинска собственост“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общинските съветници в Севлиево гласуваха кредит за Хоталич

Published

on

На днешното заседание общинските съветници упълномощиха кмета на община Севлиево да подготви искане за кредит по финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България“ и да сключи договор в размер на 1 600 000 лв.

Целта е осигуряване на част от средствата за реализация на проект за ревитализация на археологически парк „Антична и средновековна крепост „Хоталич”, недвижимата културна ценност с категория „национално значение“.

Дейностите са насочени към постигане на резултати в реализирането на основните стратегически цели, заложени в Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България с хоризонт 2030 г., което ще доведе до адекватна реализация на неизползвания потенциал на културния туризъм и до неговото устойчиво развитие. Да бъдат отчетени предимствата на многообразието, уникалността и автентичността на ресурсите, за да се постигне баланс между развитието на културния туризъм и опазването на ресурсите.

Приоритетната ос е насочена към реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на културното наследство чрез развитие на изцяло завършени и интегрирани туристически продукти за недвижими културни ценности с категория „световно значение“ или „национално значение“.

Финансирането ще става посредством безвъзмездни средства и финансиране от финансов инструмент. Комбинираното финансиране е предназначено за проекти, които нямат потенциал да генерират достатъчно приходи, за да се финансират изцяло чрез финансови инструменти и се нуждаят от безвъзмездно финансиране, за да са финансово жизнеспособни.

Чрез реализацията на проекта ще се създаде интегриран туристически продукт, който да се рекламира и да привлича посетители от страната и чужбина, с потенциал за възвръщаемост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Националните дни на ученето през целия живот ще се проведат в Габрово

Published

on

Координационният съвет на националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ единодушно реши на свое заседание, проведено в Търговище, Националните дни на ученето през целия живот да се проведат през месец октомври в Габрово.

Инициативата е основно годишно събитие, което се организира от Министерството на образованието и науката, екипа на националния координатор и съответната област – домакин.

Основната цел е с разнообразна палитра от събития да се популяризира значението на ученето през целия живот в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица