Новини, Политика|27.05.2019 17:14

Севлиево ще има пътна връзка с магистрала „Хемус“

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево ще има пътна връзка с бъдещата магистрала „Хемус“. Това стана ясно при инспекцията на строителството на тунела под Шипка, която премиерът Бойко Борисов направи днес, заедно вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

“За мен сега е важно за бъдещите поколения да останат мостове и пътища”, заяви премиерът Борисов. Той беше категоричен, че през октомври следващата година автомагистрала „Хемус“ ще е достигнала Севлиево.

“Когато бъде изградена магистралата, ще бъдат направени пътят и пътната връзка до Севлиево и Габрово”, обясни министър-председателят по време на инспекцията.

“Пътните проекти са много важни за бизнеса”, припомни Борисов и уточни, че “за да бъде една инвестиция направена, трябва да има и пътища, по които да се движат автомобилите. Затова и правителството прави изчисления колко ще бъде натоварен трафикът и се реагира навреме, за да не се запушват градовете”.

“Според данни на регионалното министерство, трафикът в участъка Севлиево – Габрово на денонощна база е малко над 6 000 автомобила. Такъв е и трафикът между София и ГКПП „Калотина“, обясни заместник-регионалният министър Николай Нанков. Инспекцията започна от пътната връзка на Севлиево с главния път София – Варна.

„Движим се за Габрово, по второкласен път II-44, малко над 27 км, разделен на два участъка. Изцяло европейско финансиране по ОП „Региони в растеж“. Миналата година през март месец стартираха ремонтните дейности“, припомни Нанков на живо включване от премиерския джип.

Той добави, че трасето Севлиево – Габрово е връзката на региона с главния път София – Варна. „Изключително важна отсечка, с оглед на строителството на входа при Габрово, тунела под Шипка и автомагистрала „Хемус““, каза Нанков. Финансирането е в размер на 24 млн. лв., а до края на юни е срокът за полагане на маркировка и сигнализация“, обясни още той.

Вицепремиерът Томислав Дончев поясни, че пътят има изключително важно значение за региона. „Има огромен трафик между Габрово и Севлиево“, каза той и припомни, че пътят се свърза директно с Трансевропейския Коридор 9.

По предложение на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов скоро се очаква да започнат предпроектните проучвания за западен обходен път на град Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

3 коментара

  • След 26. 05 Бойко ша ви открие завършения тунел под Шипка, ама няма да ви кажем на 26. 05. коя точно година.

    КВИИИИИИК

  • Въх! И Тъпото там – попива „мъдрите“ слова на Великия,Божествения,Единствения.Ще има възкресяване на трупове ???Че само с една едва работеща транспортна фирма май не може да преживява „трупа“..Иска му се да е на власт отново и да плаши наред ,че е „бойко борисов“ в герпово.Даже подражава по външен вид на Божествения.Снимката е като сцена от „Живите мъртви“

  • Даже толкова се е напрегнал да не избЕга нЕкоя мъдра мислА,че ще се …
    Да не би случайно да го гласят за кмет,че тогава жална ни майка,ще ни изгони нас,малкото останали габровци.

Напиши коментар