Новини, Политика|27.05.2019 15:56

Зам.-министър Николова ще открие обновени с евросредства училища в Габрово

снимка: МРРБ

Утре – 28 май, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще участва в официалното откриване на обновените училища „Васил Левски“ и „Св. св. Кирил и Методий“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

Новината съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В 11:00 часа тя ще пререже лентата на сградата на НУ „Васил Левски“ (бившото ОУ „Цанко Дюстабанов“), а в 12.30 часа – на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ (бул. „Могильов“ № 69).

снимка: Община Габрово

Учебните заведения са обновени по проект „Инвестиции в съвременна образователна инфраструктура в община Габрово“ със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Общата стойност на проекта е 4 700 352,62 лв., от които 700 352,62 лв. е приносът на община Габрово.

Сградите са топлоизолирани, изградено е видео наблюдение и са подменени инсталациите. Умна система за енергиен мениджмънт ще следи потреблението на енергия. Мерките в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ са в концепцията на сградите с почти нулево енергийно потребление.

Ремонтирани са кабинетите, физкултурните салони и дворните площи, изградени са мултифункционални площадки за спортуване. Учениците разполагат с кътове за отдих, интерактивни дъски, модерни чинове и столове.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар