Свържи се с нас

Новини

Елена Йончева към габровци: Пазете високия си дух и защитавайте справедливостта!

*Избори за членове на Европейски парламент 2019* Купуването и продаването на гласове е престъпление

снимка: БСП – Габрово

„Благодаря ви, че в този светъл, празничен ден сте тук, споделили време за среща. Това показва, че има надежда. България ще победи на тези избори, защото нашата кауза е справедлива. Да ви е честит празникът на българската просвета, българското слово, словото което дава светлина и е събуждало българския народ. Възраждало е надеждата за по-добър живот, за светло бъдеще и справедливост“.

Това заяви Елена Йончева, водач на листата за евродепутати на „БСП за България”, по време на среща с граждани в Габрово на 24 май.

снимка: БСП – Габрово

Госпожа Йончева продължи с българското образование: „Вижте какво става с нашето образование. Имаме способни учители в България, а в същото време от нашата образователна система излизат за съжаление, хора които са функционално неграмотни. България някога имаше една от най-добрите образователни системи. Днес парите следват ученика. Това създава различен стандарт, създава елитни училища и в същото време училища, които не са на добро ниво. Образованието е само един пример за всичко, което става в страната. Днес е 24 май и искам да говоря само хубави неща, но добре е да кажем и случващото се. Това дава надежда, че осъзнаваме в какво състояние сме и можем да вземем мерки. Може ли днес да празнуваме деня на просветата, да си спомняме онези прекрасни думи на Стоян Михайловски „Върви народе възродени“ и в същото време на 26 май да позволим безпросветието да шества из България и да управлява нашето бъдеще?“

снимка: БСП – Габрово

По – късно през деня Елена Йончева, заедно с народния представител Кристина Сидорова и председателя на БСП – Габрово Здравко Кънчев, поднесоха цветя на паметника на Васил Априлов.

снимка: БСП – Габрово

Водачът на листата за евродепутати на „БСП за България” отбеляза, че Габрово е културен и просветен център в страната – градът, в който през 1835 година е създадено първото взаимно училище, Априлската гимназия.

снимка: БСП – Габрово

Тя пожела на гражданите да запазят високия си дух и да защитават справедливостта.

*Избори за членове на Европейски парламент 2019* Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица