Новини, Политика|22.05.2019 12:51

Велизар Енчев в Севлиево: БСП трябва да победи в името на хората!

снимка: БСП – Габрово

„На предстоящите евроизбори имаме реалния шанс да нанесем решаващ политически удар над ГЕРБ и управлението му. Това е генералната цел на тези избори. Това ще бъде вот на недоверие на управляващите и той трябва да бъде категоричен. БСП трябва да победи в името на хората“.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България Велизар Енчев на среща с граждани в Севлиево. Той призова за обединение, за да се върне властта на народа.

„В страната ни здраво са се наместили страх и гняв от управлението на ГЕРБ. Страх основно да не си загубиш работата, а гняв от това, че хората са принудени да навеждат глави и да се чувстват безпомощни. ГЕРБ управляват по начин, който не може да се нарече цивилизован. Време е за рестарт на системата. Мисля, че гневът трябва да победи страха. Най-важните избори не са тези, а местните през есента на 2019 г. От местната власт зависи какво ще се случи в България. Севлиевци трябва да си върнат града“, коментира той.

Велизар Енчев добави, че където ГЕРБ управлява, феодализмът е официална норма и политика. Той също засегна темата за купуването на гласове и подчерта: „Във Врачанско ГЕРБ предлагат по 50 лева за глас, това свидетелстваха хората от този край. Вземете им парите и гласувайте с номер 18, защото това са вашите пари.“

Според него в България не трябва да има минимална пенсия под прага на бедността. „Ще настояваме за достойни пенсии и минимална работна заплата в страната. На първо място ще поставим бедността и неравенството, в което живеете вие, жителите на Северна България. Европейският парламент може да наложи дериктива“, настоя още Енчев.

Той засегна и проблема за демографската криза. „Ние трябва да се борим за еврокомисар по демографските въпроси и създаването на фонд за демографски застрашените страни, който да финансира тези райони. Става дума за фонд, от който да се отделя солидна сума за демографски застрашените райони не само в България. Северозападна България и част от Северна е на първо място по икономическа изостаналост и демографска катастрофа“.

В заключение кандидатът за евродепутат от листата на БСП заяви: „Бивши членове на БСП се проявиха и преди евроизборите, с помощта на ЦИК, откраднаха част от името на нашата партия, целейки с тази легализирана измама и да откраднат проценти от БСП. Това обслужва единствено ГЕРБ“.

Той призова на 26 май да махнем мутрите, които ни управляват и да разширим ветрилото на влияние, гласувайки с номер 18 в интегралната бюлетина. „Трябва да се търси подкрепата на негласуващите, това са 35-40% от българите“.

На срещата присъстваха народният представител от БСП Кристина Сидорова и Петинка Михайлова, председател на БСП – Севлиево.

*Избори за членове на Европейски парламент 2019* Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Коментарите са затворени