Култура, Новини|20.05.2019 11:22

Министър Банов закри Международния комедиен фестивал в Габрово

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

Министърът на културата Боил Банов закри 11-то издание на Международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово. За пет дни, от 13 до 17 май, публиката в нашия град видя седем от най-добрите комедийни спектакли, играни по българските театрални сцени и гостуващото представление на театър Куманово от Република Северна Македония. По време на фестивала зрителите гласуваха при кого да отидат двете награди.

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

Официален гост на церемонията по закриването беше министърът на културата Боил Банов, който обяви носителя на наградата „най-смешен спектакъл“. Отличието грабна постановката „Мъни, мъни, мъни“ на театър Куманово.

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

Министър Банов отправи поздравления към габровци за Деня на града – 17 май. Той пожела на Габровския театър и директора Петко Койчев чрез работата си да носят естетическо удоволствие на зрителите и да подклаждат любовта им към театъра.

Публиката присъди наградата „най-смешен актьор“ на Валентин Танев за ролята му в постановката „Коя гад изяде кашкавала“ на режисьора Теди Москов и ДТ „Сава Огнянов“ – Русе. Наградата се връчва в памет на актрисата Ружа Николова от габровския драматичен театър „Рачо Стоянов“ и е осигурена от нейното семейство, обяви директорът на театъра Петко Койчев.

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

За отчитане вота на зрителите отговаряше комисия по преброяване на гласовете. В състава ѝ бяха селекционерът на фестивала Мирела Иванова – драматург от Народен театър „Иван Вазов“, кореспондентът на БНР в Габрово Велина Махлебашиева и актьорът от Габровския театър Ангел Калев.

С постановката „Един безумен ден“ на режисьора Михаил Петров, трупата на Народен театър „Иван Вазов закри фестивалната седмица. Изключителната актьорска игра, режисура и драматургия, пищни костюми, хореография и музика бяха възторжено оценени от публиката, която не спираше да аплодира актьорите от Народния театър.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар