Любопитно, Новини|17.05.2019 14:43

Световноизвестният сладкар Мария Шрамко на Карвинг фестивала в Габрово

снимка: Община Габрово

Световноизвестният сладкар Мария Шрамко пристига в Габрово по повод международния карвинг фестивал на смеха. В него ще се включат участници от България, Украйна, Сърбия, Македония и Бенин в Южна Африка, които ще мерят умения, прецизност и фантазия два дни.

снимка: Община Габрово

Събитието е част от календара на Международния фестивал на хумора и сатирата в Габрово, чиято кулминация е Карнавалът.

снимка: Община Габрово

В първия ден участниците ще работят върху темата „Смях“, а през втория ден сами ще изберат техниката и темата, с която да се представят. На тяхно разположение ще бъдат дини, пъпеши, тикви, ябълки, грозде и други плодове и зеленчуци.

Мария Шрамко

Специалният гост Мария Шрамко е родена в Украйна, но в момента живее и работи в Исландия. Считат я за най-известния исландски сладкар.

снимка: Община Габрово

Световен шампион е по кулинарно изкуство, като неин специалитет са захарните цветя. Част е от националния кулинарен отбор на Исландия, съдия на Световната асоциация на обществата на професионалните готвачи, има златни медали за работа с карамел и изработка на сватбени торти, носителка на орден първа степен за принос в развитието на кулинарното изкуство на Украйна.

снимка: Община Габрово

Как от майстор на спорта с черен колан по джудо се става световноизвестен сладкар – надяваме се да издаде тайната си именно в Габрово на 18 и 19 май. В неделя, 19 май, от 11 до 14 часа тя ще направи демонстрация по изработка на захарни цветя.

снимка: Община Габрово

Карвинг фестивалът на смеха се провежда в Габрово за трети път. Гостували са кулинари от Англия, Румъния, Южна Корея, Китай. Специален гост миналата година бе шоколатиерът Мартин Шифърс, който показа как се правят скулптури от шоколад.

снимка: Община Габрово

Вижте програмата за Карнавала.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар