Свържи се с нас

Любопитно

Вдъхновение от природата…

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

На 11 май от 16:00 до 22:00 ч. за втори път се сбъдна фестивалът „ Четирите стихии“. Вдъхновени от природата, повече от 5000 човека споделиха съботния слънчев ден в парк „Маркотея“, Габрово.

Инициаторите, организиращи събитието – рекламна агенция „Елмазови”, и тази година направиха реално докосването до четирите елемента – Въздух, Огън, Земя и Вода – чрез характерните за фестивала работилници, в които децата заедно със своите семейства правиха хляб, свещи, рисуваха върху вода, дърво и коприна, садиха цветя, работиха с глина, правиха къщички за птици, хвърчила, рисуваха с пяна, запознаха се с тайните на билките, учиха се да бродират и плетат, научавайки история за стихията и връзката със съответната работилничка.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Успоредно на тези дейности, детските градини и училища от Габрово представиха своите идеи в отделни ателиета с избрана от тях тема, свързана със стихиите – невероятни проекти, макети и предизвикателства.

Лайънс клуб Габрово, заедно с деца от фестивала, сътвориха слънчева инсталация, в която слънце от камъни като в центърът на слънцето написаха „Габрово“, боядисвайки надписа в синьо – цветът символ на свободата, знанието и истината.

Вълнуващо беше и представянето на ентусиастите от „Обсерватория за идеи 2D“, които демонстрираха управление на дрон във въздуха, изстреляха ракети и споделиха макет на слънчевата система, изработен от група габровски деца специално за събитието.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Близо 600 деца взеха участие на сцената на фестивала „Четирите стихии“, на която огънят, водата, въздуха и земята се срещаха, предизвикваха и вдъхновяваха. Кметът на Габрово Таня Христова  даде старт на събитието и сподели своята радост, че толкова много габровски семейства са се събрали в паркa, за да творят заедно в името на природата.

Ансамбъл „ Габровче“, ФТФ „Боженци” и Детска фолклорна група „Новомахленчета” от Народно читалище „ Зора -1872”, кв. Нова махала докоснаха гостите на фестивала с български ритми и песни, които преляха в естествения завършек на вечерта – огнен танц , изпълнен от група „Fire Shadows” към Народно читалище „Будителите 2017“ и нестинарски танци, с които фестивалът затвори кръговрата на стихиите в съботния ден.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Всички ателиета и работилнички бяха безплатни, споделени, вдъхновяващи и опознавателни.
Чрез тях организаторите постигнаха главната цел на фестивала „ Четирите стихии“ – в името на природата всички участници да знаем, можем и сбъдваме заедно.

Историята на фестивала започна през 2018 година в МАИР „Боженци“ с финансирането по Програма „ Култура“ на Община Габрово, за да продължи и тази година в един надграждащ и по-мащабен формат с надеждата да се превърне в традиция.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Тази година събитието се реализира по програма на Обществен дарителски фонд , с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”, в партньорство с Община Габрово и РУО – Габрово. Фестивалът беше подкрепен от габровските фирми : Севернодържавно централно предприятие, „Металик Бисипи” ,” Сигнал” , ВИК – Габрово, „Ситигаз” и „ Визуални комуникации”. Наградите бяха осигурени от Парк „Централен Балкан”, Парк „Българка”, Градински център „ГИНКО”, „Office 1″, Европейски център , Книжарница „Златев“, Издателство „Фют“, магазин за цветя „Флоранел”.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

На Facebook страницата: Фестивал „ Четирите стихии“ можете отново да се потопите в невероятната атмосфера на събитието чрез публикувания снимков материал и да споделите един истински празник, в който малки и големи споделено се забавляваха творейки и учейки.

Защото човек обича само онези истински неща, които познава за да се научи да ги пази и уважава! А както знаем всички ние сме едно цяло и не можем без четирите елемента – Вода, Земя, Огън и Въздух…


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. :)

    14.05.2019 at 22:05

    5 000 (пет хиляди)в парк Маркотея ?!?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди

*Публикация, съгласно договор*

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди, на тема „В час със SmartyKids“.

Една ученическа раница Gabol, един несесер Gabol и „Малкият принц“ на Антоан Дьо Екзюпери, очакват своите притежатели.

Играта ще приключи на 6 септември, петък.

На следващия ден, 7 септември (събота), на случаен принцип ще бъдат изтеглени имената на трима печеливши от всички, взели участие.

Ето какви са условията:
1. Да сте харесали страницата на SmartyKids – Габрово и тази публикация;
2. Да отбележите поне един човек, който прецените, че би проявил интерес към играта;
3. Да се регистрирате за безплатен Демонстрационен урок, заедно с Вашето дете на: https://smarty-kids.bg/gabrovo/

В промоцията могат да участват лични профили (с некомерсиална цел); Играта се провежда само за територията на #България;

Споделете поста, за да разберат повече хора.

Пълните условия за провеждане можете да намерите оттук.

SmartyKids – Габрово е първият в Габрово детски център по ментална аритметика от веригата у нас. Той се намира на ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6. Повече информация можете да откриете на официалния сайт на SmartyKids – Габрово, по телефона на +359 897 970 400, или във фейсбук страницата.

Зареди още

Любопитно

СкандаУ Ticket Tour от днес до неделя

По – малко от месец остана до старта на турнето на група СкандаУ. Габрово е първият град, който ще посрещне Тото и Лъчо на 7-ми септември в зала Орловец от 20.00 часа.

От днес, 21 август, до неделя е обявен СкандаУ Ticket Tour, в който билетите за всички градове от турнето ще се продават по 15 лева.

Много игри вече стартираха с подарък билет за концерта, а феновете на групата, които пък си поръчат две тениски от SkandaUShop ще получат и един безплатен билет. Преди концертите също ще може да се купят техни тениски, на специално организиран за това щанд.

Всеки ще може да си избере дизайн с култовите за СкандаУ фрази, а тениската му ще бъде изработена на място. Безспорно обаче, най-големият подарък, чакан от всички, които бяха в Арена Армеец на 6-ти април, е излъчването на концерта им. Той ще може да се гледа в YouTube канала на групата, а през уикенда по City TV.

Заедно с Тото и Лъчо на сцената ще се качат и техните приятели Део, Лео, Играта и Мойсей, Toshey и Кристиана Асенова, Руди, Дули, Муден и Кукушев AKA RDMK, Павел и Ицака, Чарли Танев, Атанас Колев, Зипо и Слаш, Пело Кръстев, Веси Бонева, Калоян Димитров – Балан.

Шоуто от Арена Армеец ще се повтори във всеки град от турнето. Рок аранжиментите, създадени от Светлин Къслев и СкандаУ Лайв Бенд пак ще взривят Replay, Мафия, НО, Хайвера, Арабия, Кокайна, Без да пие, Чужди усмивки, Катран.

Ето и другите дати:
28 септември – Арена Шумен
5 октомври – Дворец на културата и спорта, гр. Варна
26 октомври – Монбат Арена, гр. Русе
2 ноември – Мултифункционална спортна зала, Колодрум, гр. Пловдив.

Билети за турнето могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg в цялата страна, бензиностанции OMV, магазини Технополис и Български пощи. На касите в Двореца на Културата и Спорта във Варна и в Монбат Арена, Русе могат да се купуват билети през цялото време, а в Габрово, Шумен и Пловдив три дни преди всеки концертите, ще бъде възможно да се купят от билетните каси на залите.

Концертите навсякъде започват в 20.00 часа.

Напомняме, че лицата, които не са навършили 18 години, могат да присъстват само с пълнолетен придружител, попълнена и подписана от него декларация.

Декларацията може да изтеглите от ТУК да я принтирате и попълните предварително.

Зареди още

Култура

Боб, катък и сладкиш за кулинарния конкурс, обявен от музей „Етър“

През август лятото вече e към своя край. Но това е времето през което има голямо изобилие от плодове и зеленчуци, има богат избор на различни храни.

За голямата част от българското население август сега е време за почивка, но в миналото той е свързан с усилна земеделска работа, когато се прибира голяма част от реколтата, за да се осигури благополучие през следващите периоди на годината. Като правило храната през този месец е била предимно безмесна.

С това са съобразени и храните, допуснати до участие в конкурса „Гозби по стари традиционни рецепти“, обявен от ЕМО „Етър“ по повод 55-та годишнина от неговото откриване.

Ето и предложенията, отбрани от журито, сред изпратените на електронна поща: d.hristov@etar.bg. до 15 август тази година.

Боб в гърне

Бърз сладкиш на баба със сладко от рози

Катък от овче мляко

Автор: Дамян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица