Свържи се с нас

Новини

Севлиево отново събра най-добрите „Млади Данколовци“ по борба

„Младите хора трябва да спортуват и се радвам, че се събират в залата, носеща името на най-великия борец“, заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов

Published

on

снимка: Община Севлиево

Севлиево бе домакин за 49-и път на младежкия турнир по свободна борба „Млади Данколовци“. В надпреварата тази година се включиха 11 отбора с 59 състезатели. Лично кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откри турнира.

„Както всяка година виждам, че и сега има много млади състезатели, а това само може да ни радва. Младите хора трябва да спортуват и аз се радвам, че се събират точно тук в залата, която носи името на този най-велик български борец „Дан Колов“. Не бива да забравяме, че Дан Колов освен, че е бил най-добрият борец той е бил и един от най-големите дарители на нашето време, бил е с голямо сърце. Така че вие тук трябва да си спомняте за него и да бъдете негови горди последователи“, заяви в речта си кметът д-р Иванов.

снимка: Община Севлиево

Надпреварата бе за младежи в категориите деца, момчета и кадети. Традиционно спортистите от местния клуб „Дан Колов“ се представиха на ниво и завоюваха призови места.

В категория децата до 42 кг победител стана Веселин Пейков от спортен клуб по борба „Локомотив“, Горна Оряховица. Втори се нареди Георги Николов от същия клуб. Третото място си разделиха двама състезатели – Божидар Добрев от спортен клуб „Дан Колов“, Елена и Николай Ангелов от „Локомотив“, Горна Оряховица.

В категорията деца +73 кг. За първото място се пребори Петър Миленов от „Олимпиец“, Търговище. Второто място пък заслужено бе за Йордан Михайлов от спортен клуб по борба „Дан Колов“, Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Борбата при момчетата до 41 кг. също бе много оспорвана. Първото място в тази категория заслужено бе за Умут Сабриев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. На второ място бе Джанер Ахмед от клуба за спортна борба „Кубадън“ в гр. Лозница, а третото място бе за Борислав Брязов от клуб „Локомотив“, Горна Оряховица.

В групата до 44 кг. първото място завоюва Зейхан Сабриев от клуб „Дан Колов“,. Севлиево. Второто място бе за Денис Шукрю от клуб „Кубадън“, гр. Лозница. Третото място си разделиха двама участници – Беркан Алиев от клуб „Дан Колов“, Севлиево и Леон Вълков от спортен клуб по борба „Истър“ в гр. Тутракан.

В групата до 48 кг. първото място спечели Момчил Янакиев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. Второто място бе за Александър Желев от спортен клуб по борба „Илия Павлов“, Велико Търново. Третото място си разделиха двама състезатели – Диян Димчев от клуб спортен клуб „Етър – Виктори 2011“, Велико Търново и Жасмин Аспарухов от спортен клуб по борба „Златарица“ в едноименния град.

Следващата група бе за момчетата до 52 кг и в нея първи стана Емил Ангелов от „Локомотив“, Горна Оряховица. Второто място бе за Преслав Георгиев от „Етър-Виктори 2011“, Велико Търново. На почетното трето място се изкачиха двама състезатели – Никола Йорданов от „Олимпиец“, Търговище и Денислав Панов от „Локомотив“, Горна Оряховица.

При момчетата над 75 кг. най-добър бе Сали Салиев от „Олимпиец“ ,Търговище. Втори стана Атанас Денчев от клуба по борба „Царевец-Етър 93“, Велико Търново. И в тази група третото място си разделиха двама състезатели – Мартин Маринов от „Локомотив“, Горна Оряховица и Леркан Керим от „Олимпиец“, Търговище.

В категорията над 85 кг. победител стана Александър Александров от клуб „Илия Павлов“, Велико Търново. Второ място зае Даниел Стефанов от клуб „Дан Колов“ в гр. Елена. Третото място си поделиха Марин Маринов от клуб „Дан Колов“, Севлиево и Джан Мехмедов от „Кубадън“, Лозница.

Във възрастовата група „Кадети“ до 55 кг. победител стана Владислав Димитров от „Етър Виктори 2011“, Велико Търново. Втори стана севлиевецът Хенвяр Сабриев от клуб „Дан Колов“ в града. На почетното трето място тук се наредиха двама състезатели – Селяйдин Кемалов от клуба по борба „Левски“ в гр. София и Калоян Петков от „Истър“, Тутракан.

снимка: Община Севлиево

Наградата за най-техничен състезател бе връчена на Умут Сабриев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. За най-резултатен състезател в надпреварата бе определен Сали Салиев от „Олимпиец“, Търговище.

Наградата за „най-добре представил се треньор“ бе връчена на Николай Ганев от „Локомотив“, Горна Оряховица.

В почивката на състезанието спортистите посетиха къщата-музей и паметника на Балканския лъв Дан Колов в с. Сенник. Организаторите на най-стария турнир по борба проведоха и томбола с предметни награди.

Специални благодарности организаторите отправиха към Община Севлиево за подкрепата в провеждането на състезанието. Благодарности бяха изказани и към спонсорите „Идеал Стандарт – Видима“, Магазин за бяла и черна техника, „Хелиос“, ядки „Детелина“, печатница „М-прес“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в гр. Севлиево. За осъществяването на турнира през тази година своята подкрепа оказаха Ахмед Мехмедов, заместник-кмет на Община Севлиево, Михо Боев, световен шампион по свободна борба при кадетите, Калоян Пенчев, Красимир Куцаров, Христо Спасов и Айредин Пехливанов. Благодарности бяха отправени и към треньорите Димо Панчев и Атанас Дончев от спортен клуб по борба „Дан Колов“, Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Младежки дейности“ – първа конкурсна сесия за тази година

Published

on

Община Габрово открива процедура за първа конкурсна сесия за тази година –
„Габрово на младите“, по Програма „Младежки дейности“, финансирана от бюджета на Община Габрово със срок за прием до 16:30 часа на 3-ти септември тази година.

По настоящата процедура могат да кандидатстват:
1. Младежки организации, регистрирани при условията на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, както и юридически лица с нестопанска цел, с предмет на дейност в сферата на младежките дейности.
2. Юридически лица, създадени по Закона за предучилищното и училищното образование, Закона за висшето образование и Закона за народните читалища.

Основна цел на Програма „Младежки дейности“ на Община Габрово е да подкрепя и стимулира младежката инициативност и лидерство, търсене на оригинални и новаторски подходи, креативност и иновативни решения при реализиране на проекти в сферата на младежките дейности, за развитие на младежкия сектор и в интерес на гражданите на община Габрово.

Целевата група са младежи на възраст от 15 до 29 г., които активно участват в подготовката и изпълнението на дейностите.

В рамките на настоящата сесия ще бъдат подкрепени проекти, които осигуряват възможност на младите хора, чрез творчески идеи, подходи и иновации, да осъществят инициативи и дейности за реализиране на един или повече от елементите в следните приоритети:

РЕАЛИЗИРАНИ В ГАБРОВО с максимално финансиране на проект от 4 000 лв. и общ бюджет 12 000 лв. Проектните предложения следва да популяризират съвременно Габрово като добро място за развитие на предприемачество и с възможности за личностно и професионално израстване, да развиват в младежите предприемаческа мотивираност и мироглед и умения за успешна реализация.

АКТИВНИ В ГАБРОВО с максимално финансиране на проект от 4 000 лв. и общ бюджет 12 000 лв. Проектните предложения следва да предлагат различни възможности на младите хора за активности в свободното им време – в областта на доброволчеството, социалната ангажираност, спорта и др. Ще се подкрепят и дейности, които насърчават здравословния начин на живот и активното участие в решаване на важни за младежката общност и гражданското общество проблеми.

ДИГИТАЛНИ В ГАБРОВО с максимално финансиране на проект от 3 000 лв. и общ бюджет 6 000 лв. Проектните предложения следва да предлагат дигитални решения на важни за Габрово приоритети като доброволчество, спорт, здравословен начин на живот, социални инициативи и др. Кандидатите могат да представят решения под формата на мобилни приложения, платформи и web базирани приложения, които да имат за цел насърчаването на младите хора за активно участие в обществения живот на Габрово.

Програма „Младежки дейности“ се реализира с бюджет от 30 000 лв. и финансира до 100% от общата стойност на проектно предложение, но не повече от по-горе посочената максимална сума за финансиране на едно проектно предложение.

Дейностите по финансираните проекти трябва да се реализират на територията на община Габрово в периода от 20 септември 2020 г. до 30 ноември 2020 г.

Повече информация може да откриете в приложеното Обявление, както и в секцията „Младежки дейности“ на сайта на Община Габрово с адрес: https://gabrovo.bg/bg/article/17272

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Акция срещу битовата престъпност се проведе в Габровско

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред бе проведена на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В хода операцията са били проверени 53 моторни превозни средства, 88 души и десет адреса.

В резултат на полицейските действия са били констатирани 18 нарушения, за които са съставени 2 акта по Закона за движението по пътищата, 7 – по Закона за гражданската регистрация и са били наложени 9 глоби с фиш.

Връчените електронни фишове са четири.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Марихуаната създаде проблеми за четирима

Published

on

Двама габровци и двама севлиевци ще си имат проблеми със Закона, след като бяха хванати да извършват различни престъпления, свързани със забраненото наркотично вещество марихуана. Трима от тях са били арестувани заради притежанието ѝ, а четвъртият бе установен да шофира след употреба.

Първи от всички бил установен 33-годишен криминално проявен габровец, шофирал под въздействието на канабис. Той бил спрян за проверка в петък, 31 юли, около 03.45 часа, в района на площад „Ракетата“ в Дряново, по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Лекият автомобил, който габровецът управлявал, бил собственост на трето лице. При извършена проверка на водача за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителна проба за наличие на наркотичното вещество канабис. Водачът не е дал кръв за химически анализ, а по случая е образувано бързо производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Същият ден, но около 22.15 часа в района на булевард „Могильов“ в Габрово при проверка, полицейски служители задържали 29-годишен, криминално проявен местен жител, за когото били налице данни, че е придобил и държи в себе си хартиена „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса. При направения полеви наркотест тя дала характерната реакция и оцветява на наркотичното вещество марихуана.

Двата ареста на севлиевците били извършени в събота, по едно и също време, около 23.00 часа. При специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Севлиево, били задържани 30 и 33-годишен.

В хода на проведените процесуално-следствени действия, чрез протокол за доброволно предаване, двамата по отделно предали на полицейските служители известно количество суха зелена листна маса, която при проведените полеви наркотестове реагирала на наркотичното вещества марихуана.

По случаите са започнати досъдебни производства под надзора на районната прокуратура в Севлиево.

*Снимка: Пресцентър МВР, Архив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица