Свържи се с нас

Новини

Севлиево отново събра най-добрите „Млади Данколовци“ по борба

„Младите хора трябва да спортуват и се радвам, че се събират в залата, носеща името на най-великия борец“, заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов

снимка: Община Севлиево

Севлиево бе домакин за 49-и път на младежкия турнир по свободна борба „Млади Данколовци“. В надпреварата тази година се включиха 11 отбора с 59 състезатели. Лично кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откри турнира.

„Както всяка година виждам, че и сега има много млади състезатели, а това само може да ни радва. Младите хора трябва да спортуват и аз се радвам, че се събират точно тук в залата, която носи името на този най-велик български борец „Дан Колов“. Не бива да забравяме, че Дан Колов освен, че е бил най-добрият борец той е бил и един от най-големите дарители на нашето време, бил е с голямо сърце. Така че вие тук трябва да си спомняте за него и да бъдете негови горди последователи“, заяви в речта си кметът д-р Иванов.

снимка: Община Севлиево

Надпреварата бе за младежи в категориите деца, момчета и кадети. Традиционно спортистите от местния клуб „Дан Колов“ се представиха на ниво и завоюваха призови места.

В категория децата до 42 кг победител стана Веселин Пейков от спортен клуб по борба „Локомотив“, Горна Оряховица. Втори се нареди Георги Николов от същия клуб. Третото място си разделиха двама състезатели – Божидар Добрев от спортен клуб „Дан Колов“, Елена и Николай Ангелов от „Локомотив“, Горна Оряховица.

В категорията деца +73 кг. За първото място се пребори Петър Миленов от „Олимпиец“, Търговище. Второто място пък заслужено бе за Йордан Михайлов от спортен клуб по борба „Дан Колов“, Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Борбата при момчетата до 41 кг. също бе много оспорвана. Първото място в тази категория заслужено бе за Умут Сабриев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. На второ място бе Джанер Ахмед от клуба за спортна борба „Кубадън“ в гр. Лозница, а третото място бе за Борислав Брязов от клуб „Локомотив“, Горна Оряховица.

В групата до 44 кг. първото място завоюва Зейхан Сабриев от клуб „Дан Колов“,. Севлиево. Второто място бе за Денис Шукрю от клуб „Кубадън“, гр. Лозница. Третото място си разделиха двама участници – Беркан Алиев от клуб „Дан Колов“, Севлиево и Леон Вълков от спортен клуб по борба „Истър“ в гр. Тутракан.

В групата до 48 кг. първото място спечели Момчил Янакиев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. Второто място бе за Александър Желев от спортен клуб по борба „Илия Павлов“, Велико Търново. Третото място си разделиха двама състезатели – Диян Димчев от клуб спортен клуб „Етър – Виктори 2011“, Велико Търново и Жасмин Аспарухов от спортен клуб по борба „Златарица“ в едноименния град.

Следващата група бе за момчетата до 52 кг и в нея първи стана Емил Ангелов от „Локомотив“, Горна Оряховица. Второто място бе за Преслав Георгиев от „Етър-Виктори 2011“, Велико Търново. На почетното трето място се изкачиха двама състезатели – Никола Йорданов от „Олимпиец“, Търговище и Денислав Панов от „Локомотив“, Горна Оряховица.

При момчетата над 75 кг. най-добър бе Сали Салиев от „Олимпиец“ ,Търговище. Втори стана Атанас Денчев от клуба по борба „Царевец-Етър 93“, Велико Търново. И в тази група третото място си разделиха двама състезатели – Мартин Маринов от „Локомотив“, Горна Оряховица и Леркан Керим от „Олимпиец“, Търговище.

В категорията над 85 кг. победител стана Александър Александров от клуб „Илия Павлов“, Велико Търново. Второ място зае Даниел Стефанов от клуб „Дан Колов“ в гр. Елена. Третото място си поделиха Марин Маринов от клуб „Дан Колов“, Севлиево и Джан Мехмедов от „Кубадън“, Лозница.

Във възрастовата група „Кадети“ до 55 кг. победител стана Владислав Димитров от „Етър Виктори 2011“, Велико Търново. Втори стана севлиевецът Хенвяр Сабриев от клуб „Дан Колов“ в града. На почетното трето място тук се наредиха двама състезатели – Селяйдин Кемалов от клуба по борба „Левски“ в гр. София и Калоян Петков от „Истър“, Тутракан.

снимка: Община Севлиево

Наградата за най-техничен състезател бе връчена на Умут Сабриев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. За най-резултатен състезател в надпреварата бе определен Сали Салиев от „Олимпиец“, Търговище.

Наградата за „най-добре представил се треньор“ бе връчена на Николай Ганев от „Локомотив“, Горна Оряховица.

В почивката на състезанието спортистите посетиха къщата-музей и паметника на Балканския лъв Дан Колов в с. Сенник. Организаторите на най-стария турнир по борба проведоха и томбола с предметни награди.

Специални благодарности организаторите отправиха към Община Севлиево за подкрепата в провеждането на състезанието. Благодарности бяха изказани и към спонсорите „Идеал Стандарт – Видима“, Магазин за бяла и черна техника, „Хелиос“, ядки „Детелина“, печатница „М-прес“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в гр. Севлиево. За осъществяването на турнира през тази година своята подкрепа оказаха Ахмед Мехмедов, заместник-кмет на Община Севлиево, Михо Боев, световен шампион по свободна борба при кадетите, Калоян Пенчев, Красимир Куцаров, Христо Спасов и Айредин Пехливанов. Благодарности бяха отправени и към треньорите Димо Панчев и Атанас Дончев от спортен клуб по борба „Дан Колов“, Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Нов заместник – кмет в Дряново

Ангел Ангелов е новият заместник – кмет на община Дряново. Той се присъедини към екипа на Трифон Панчев, встъпвайки в длъжност днес (14 ноември), като ще поеме ръководството на ресор „Икономика и финанси“.

„Убеден съм, че с участието и експертизата на Ангел Ангелов, ще се справим с предизвикателствата и ще създадем администрация, която да работи в услуга на гражданите.

Моят апел към г-н Ангелов е да приеме всеки проблем на гражданин на общината, стигнал до него, като свой! Само така – с морал, много работа и всеотдайност, ще изградим доверие в гражданите и ще покажем, че насреща си имат хора, готови да работят и служат, а не да властват“, заяви кметът на Дряново Трифон Панчев по отношение на своя заместник.

От ляво надясно: Ангел Ангелов и Трифон Панчев

Ангел Ангелов е започнал образованието си в СУ “ Максим Райкович“ – Дряново, след което продължава средно образование в СПТУ „Димитър Курсев“ – Дряново. Висше образование завършва в УНСС, специалност „Икономика на отбраната и сигурността“.

От 1995 г. до 2008 г. работи в системата на МВР, започвайки в Охранителната полиция на Дряново. Професионалният му опит продължава в Охранителна полиция – София, Икономическа полиция – София, а за периода от 2008 г. до 2019 г. развива частен бизнес в сферата на недвижимите имоти и възобновяемите енергийни източници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Затвор за шофьора на ТИР, помел бус с работници край Габрово

При зверската катастрофа загина мъж от Габрово, а други 7 бяха тежко ранени.

С присъда по наказателно дело от общ характер обявена от състав на Окръжен съд – Габров, бе осъден мъж от севлиевското село Крушево на лишаване от свобода и лишаване от правоуправление за причинена смърт и телесни повреди при пътнотранспортно произшествие.

Съдът призна Я.Б. за виновен в това, че на 26 юни миналата година, на път III-4403 в община Габрово, при управление на товарен автомобил „Мерцедес Атего“, нарушил правилата за движение, като предизвикал пътнотранспортно произшествие с автобус „Пежо Карсан“, при което по непредпазливост причинил смъртта на мъж от Габрово и средни телесни повреди на седем лица, пътували в буса, като след деянието направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалите.

За извършеното престъпление шофьорът на ТИР-а бе осъден на 4 години лишаване от свобода, при първоначален общ режим за изтърпяване на наказанието. Подсъдимият бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 4 години.

С оглед събраните по делото доказателства съдът призна Я.Б. за невинен в това, да е извършил горното престъпление, нарушавайки правилата за движение по чл.27, т.2 от ЗДвП, както и да е осъществил състава на по-тежко наказуемото престъпление по чл.343 ал.4 във вр. с ал.3, буква”б” във вр. с ал.1 във вр. с чл.342 ал.1 от НК, за което подсъдимият бе предаден на съд.

Присъдата на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

снимки: Деян Иванов, Архив

Ще припомним, че осъденият работеше като шофьор на товарен автомобил в ЕТ „М.“- Севлиево. На 26.06.2018 г. управлявал товарния автомобил, като пътувал от Пловдив за Севлиево. Пътят между Габрово и Севлиево, който по това време беше в ремонт, обвиняемият според указанията, минал по обходния път.

Непосредствено преди кръстовището между пътя Габрово – с.Рязковци и северния обходен път, за движещите се по пътя на обвиняемия бил поставен пътен знак „Б1“ – „Пропусни движещите се по пътя с предимство“.

В кръстовището имало пътен остров, като обвиняемият следвало да премине от неговата дясна страна и след острова да завие на ляво по път за Севлиево. Вместо това обвиняемият завил наляво, като навлязъл от лявата страна на острова в платното, което било предназначено за МПС, движещи се от с.Рязковци към Габрово за включване в северния обходен път.

По същото време по пътя в посока с.Рязковци – Габрово пътувал бус „Пежо Карсан“, който превозвал работници на „Пътстрой“АД-Габрово, като в него пътували 8 работници. В района на км.3+870 управляваният от обвиняемия товарен автомобил навлязъл в път III-4403.

Забелязвайки товарния автомобил шофьорът на автобуса реагирал, като го отклонил наляво. В същия момент, забелязвайки автобуса, обвиняемият реагирал с натискане на спирачки. Въпреки това между двете МПС-та последвал удар.

След катастрофата обвиняемият установил, че в автобуса имало пострадали хора и сигнализирал на тел.112. На мястото пристигнали медицински и полицейски екипи. Пострадалите били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово, но по пътя един от ранените починал в линейката.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Безплатен концерт на Саня Табакова в Севлиево

Във вторник, 19 ноември, в Севлиево ще се проведе безплатен концерт на Саня Табакова.

снимка: Галерия Видима

Събитието ще се състои в залата за съвременно и модерно изобразително изкуство в Тренинг Център на Идеал Стандарт – Видима, ет.3, от 18:00 часа. Организатори на концерта са Галерия Видима и Община Севлиево, със съдействието на Русофили Севлиево.

снимка: Галерия Видима

Саня Табакова е родена в Плевен. Завършила е специалност философия в СУ „Кл. Охридски”. Асистент по философия във Висшия медицински университет – Плевен (1984-1989). Специалист в Окръжния съвет за култура – Плевен (1980-1990). Дългогодишен редактор, преводач и книгоиздател.

снимка: Галерия Видима

Издателството й „Леге Артис”, създадено през 1999 г., издава книги от областите на философия, психология, психоанализа, автобиографична и художествена литература. От 6 години Саня Табакова концертира самостоятелно с китара, български и най-вече руски песни – романси, фронтови и социални. Реализирала е повече от 50 концерта в София, Плевен, Социално-оздравителне комплекс „Камчия”, Стара Загора, Горна Оряховица, Ахтопол и други селища.

снимка: Галерия Видима

През 2013 г. печели трета награда на Третия Международен фестивал-конкурс на руския класически и съвременен романс „Балканская романсиада” в РКИЦ в София.

През 2016 г. Излиза нейният CD албум „Романсы от души”.

Саня Табакова пише стихове, композира песни по свои и по руски текстове. Нейната песен (текст и музика) „Пясък” стига до финала на „Бургас и морето“, друга песен, „Буквите” влиза в учебника на Министерство на образованието за четвърти клас.

Руският документален филм за децата на концлагеристите „Украденное детство” е озвучен с нейна песен по стихове на Дмитрий Зинченко.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица