Емигрирайте от скуката с „Емигрантски рай“

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“

Постановката „Емигрантски рай“ на режисьорката Катя Петрова е новото предложение за втория ден от фестивалната програма – 14 май, от 19.00 часа на сцената на Габровския театър.

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“

Спектакълът на Театър „София“ е направен по пиесата на Димитър Динев. В него се изследва поведението на няколко гастарбайтери, след трагичната смърт на 41-годишния им приятел по време на работа на строителен обект в Австрия.

Участват актьорите: Юли Малинов, Невена Калудова, Михаил Милчев, Пламен Манасиев, Юлиян Рачков, Росен Белов, Мила Банчева, Ирина Митева, Николай Димитров, и музикантите Мариан Минчев, Преслав Банков и Станислав Мойнов.

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“

В творческия екип влизат: преводачът Гергана Фъркова, сценографията и костюмите са на Петя Караджова и Борис Далчев, композиторът Христо Йоцов и хореографът Анна Пампулова.

В „Емигрантски рай“ зрителите ще разпознаят близки до ежедневието ни ситуации. Тогава, когато човек се стъписва пред случилото се, когато е объркан и не знае какво да направи или прави това, което не трябва.

Когато се отключват и най-скритите ъгълчета на човешката душа, които самите герои не предполагат, че носят.

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“

Приемането на смъртта става под знака на вакханалията, пиршеството, оргията. Те са цинично откровени и безразсъдни в поведението си, но и трогателни в опитите за човешка близост помежду си.

Постепенно се разкриват, готови са да приемат вината на другия, заради общата участ и опитите за оцеляване. Това е нещо повече от обща участ. Това е жест на изкупление. След всичко случило се, те са свързани съдбовно и завинаги.

Ще видите един спектакъл, в който има крайни екстатични състояния, бърз и всепоглъщащ ритъм, много страст, болка, мистика, абсурдни ситуации и черен хумор.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар