Новини, Спорт|24.04.2019 11:45

Много емоции на областното по водно спасяване

снимка: БЧК – Габрово

Тази неделя закритият плувен басейн на СУ „Васил Левски“ – Севлиево отново отвори широко врати за провеждане на Областното състезание по водно спасяване. Състезанието бе организирано и проведено от СК „Викинг 2008 – Севлиево“, с финансовото съдействие на ОС на БЧК – Габрово и СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Запознаването с опасностите при плуване и умението на човек да плува са едни от основните превантивни мерки, които са застъпени в дейността на БЧК за ограничаване на водния травматизъм в страната ни.

В състезанието участваха общо 33-ма състезатели, разпределени в 3 възрастови групи, съответствайки на наредбите за провеждане на националните турнири за 2019 г. В състезателната програма бяха включени две дисциплини – 50 метра плуване под препятствия и 25 м извличане на манекен.

За много от децата това бе първо състезание по водно спасяване. За радост участниците в групата на родените през 2007 г. и след това бяха най-много. При момичетата в тази група най-добре се представиха Симона Кисьова, Ивайла Йонкова, Теодора Христова и Лилия Криндова. Не може да не се споменат и отличните изяви на значително по-малките Магдалена Войнова, Виктория Иванова и Никол Иванова.

снимка: БЧК – Габрово

При момчетата в същата възрастова група оспорваните стартове определиха и най-добрите състезатели Дарий Бончев, Александър Кунев и Георги Пенчев. Много аплодисменти получи и най-малкият състезател Благовест Георгиев, роден през 2013 г. в Севлиево.

В група на родените през 2005 и 2006 г. при девойките най-добре се представи Микаела Петрова от Габрово, следвана от представителките на домакините Катерина Колева и Александра Цонева. При юношите първото място бе поделено от представителя на Севлиево Никола Белоев и габровеца Омар Осман, следвани от Християн Петров.

В групата на родените 2002 – 2004 след разменени победи в двете дисциплини и много оспорвана борба Йоанна Станчева и Теодора Георгиева от Севлиево си поделиха също първото място в комплексното класиране, а Милан Дамянов от Габрово бе без конкуренция при мъжете.

Състезанието завърши с много оспорвано щафетно плуване, което бе достоен финал на състезанието. Всички участници бяха наградени с грамоти от треньора на СК „Викинг 2008 – Севлиево“ Павлина Станчева.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар