Крими, Новини|19.04.2019 11:10

Сгащиха наквасен шофьор, подминал стоп – палка на „Брянска“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Млад шофьор не спря на стоп – палка, заради солидни количества изпит алкохол, а опитът му да осуети полицейската си проверка го забърка в сериозни неприятности. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Случката се разиграла в четвъртък през нощта, малко след полунощ в Габрово. Тогава, около 00.30 часа, на ул.“Брянска“ патрулиращ в района полицейски екип подал знак със стоп – палка на водач на лек автомобил „Хюндай“. Вместо обаче шофьорът да преустанови движението си, за да бъде проверен, той подминал органите на реда и ускорил скоростта.

Водачът на автомобила се отправил към изхода на Габрово и поел в посока Севлиево. Малко по-късно през нощта, същият бил локализиран и спрян в село Яворец. При проверка на дрегера катаджиите установили, че 27-годишният беглец, управлявал с 1,7 промила алкохолни пари в количеството издишан въздух.

По случая в РУ – Габрово е започнато бързо производство за престъпления по чл. 270, ал. 1 и чл. 343б, ал. 1 от НК.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Бързо производство е образувано и срещу 34-годишен водач, хванат без книжка да кара в едногодишния срок от наказанието му по административен ред, информират още от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Нарушителят е бил спипан в сряда, около 11.20 часа, на ул.“Орловска“ в Габрово, зад волана на лек автомобил „Мерцедес“.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар