Свържи се с нас

Новини

„ФК Палаузово“ еднолично оглави Неделната по футбол на Габрово

„ФК Палаузово“ победи „Копакабана“ в дербито на кръга и еднолично оглави класирането на Английската неделна лига по футбол на Габрово.

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

Изиграха се поредните два кръга от Английската неделна лига по футбол на Габрово. След мачовете от 17-я и 18-я кръг „ФК Палаузово“ излезе като едноличен лидер в класирането.

В първата априлска неделя, „палаузовци“ победиха Рио с 9:3. Пет гола отбеляза Павел Велчев, а по два за успеха добавиха Христо Устапанов и Пламен Радулов. За „Рио“ точни бяха Петър Петев, Даниел Галов и Калин Ганчев.

снимка: АНЛ – Габрово

В дербито на 18-я кръг, „ФК Палаузово“ победи „Копакабана“ с 5:4. Павел Велчев вкара два гола, а по веднъж се разписаха Илиян Димитров, Юлиян Младенов и Николай Стоянов. За „Копакабана“ Ивайло Райнов отбеляза две попадения, а по едно добавиха Милен Панчев и Даниел Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

В предишната си среща „Копакабана“ надигра „Pasta Gabrovo“ с 6:2, след хеттрик на Ивайло Райнов и по едно попадение на Климент Велев, Петко Моровяков и Стефан Кожухаров. За миналогодишните шампиони отбелязаха Ивелин Павлов и Станислав Събев.

снимка: АНЛ – Габрово

В следващата си среща те бяха убедителни, разгромявайки „ФК БМБ“, с 16:2. Николай Банов вкара шест гола, Станислав Събев отбеляза хеттрик, по два гола добавиха Васил Нанков, Ивелин Павлов и Детелин Станчев, а веднъж се разписа и Тихомир Петков. За „ФК БМБ“ точни се оказаха Мариян Йорданов и Боян Димов.

снимка: АНЛ – Габрово

Втори в класирането, на две точки от първата позиция, е „ФК Старо Село 777“, след две победи от началото на април. Първата бе срещу „Eagles“ с 4:1. Божидар Василев вкара два гола, а два автогола от „орлите“ си отбелязаха Виктор Христов и Ивайло Иванов. Венци Иванов отбеляза почетното попадения за тима си, а часове след това бе зверски пребит на работното си място, акт предизвикал масови протести в Габрово.

снимка: АНЛ – Габрово

В следващата си среща „ФК Старо Село 777“ победи и „МФК Борово“ с 8:6. Божидар Василев вкара четири гола, два добави Божидар Ненов, а по веднъж вкараха Кирил Каменополски и Цветан Енчев. За „боровци“ с хеттрик се отличи Нено Караджов, а по гол добавиха Християн Стоянов, Ростислав Монев и Димитър Дончев.

снимка: АНЛ – Габрово

В предишната си среща „боровци“ бяха убедителни, надигравайки „ФК БМБ“, с 11:1. Нено Караджов се разписа седем пъти, а по един гол вкараха Димитър Дончев, Петър Недялков и Александър Велинов. За дебютантите точен се оказа Мариян Йорданов.

снимка: АНЛ – Габрово

На пето място е тимът на „Веспа“ след равенство и загуба от началото на месеца. Първо бе зрелищното 3:3 срещу „Идеал Стандарт Видима“, след голове на Павел Арнаудов, Георги Ганчев и Андриян Христов. За севлиевци точни бяха Симеон Иванов, Мирослав Тодоров и Тодор Стоянов.

Седмица по-късно „Веспа“ изненадващо загуби от тима на „Рио“ с 3:5. Хеттрик за „Рио“ отбеляза Деян Пенев, а по веднъж точни се оказаха Петър Петев и Димитър Стоянов. За „Веспа“ два гола вкара Андриян Христов, а един добави Павел Пайнаров.

снимка: АНЛ – Габрово

„Идеал Стандарт Видима“ добави и още едно равенство в актива си, след здрава битка с тима на „Eagles“ и боево 1:1. За севлиевци откри Денислав Братованов, а изравнителното попадение за орлите вкара Здравко Христов.

В Габрово се игра и един от 1/16 финалите в турнира Лига България, противопоставил тимовете на „Лудогорец Доброплодно“ от Варна и „Перспектива“ от Кюстендил.

снимка: АНЛ – Габрово

Момчетата от града на черешите победиха с 2:0 и продължават напред, където на 1/8 финал срещат габровския „Pasta Gabrovo“. Срещата е днес, 18 април, на терена в град Елин Пелин. Миналогодишните шампиони достигнаха до 1/8 финалите, след като преди месец победиха „Флорид“ от Стара Загора с 5:0, в мач игран в Пловдив. Сега им предстои среща с добре познатия ни Емо Влахов, който дълго време пази за тима на „2+2“, а сега брани честта на родния Кюстендил.

В друга среща от 1/16 финалите, играна в Стара Загора, „Копакабана“ загуби от „Фитони“ (Пловдив) с 1:3 и отпадна от турнира. В тази среща над всички бе вратаря на пловдивчани, който спаси невероятни положения и буквално сам отстрани габровци.

Тази неделя от 11.00 ч. предстои да се изиграят срещите от 19 кръг на АНЛ – Габрово, на изкуственото игрище на стадион „Христо Ботев“.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица