Свържи се с нас

Новини

Политическите сили в Севлиево постигнаха съгласие за състава на СИК

Кметът на Община Севлиево д–р Иван Иванов изказа благодарност към партиите за постигнатия консенсус

Published

on

снимка: Община Севлиево

Във вторник, 16 април, в сградата на Община Севлиево се проведоха консултации за сформиране състава на секционните избирателни комисии (СИК) в Община Севлиево, във връзка с произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени на 26 май 2019 г.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откри консултациите с представителите на политическите сили за сформирането на избирателните комисии на територията на община Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Той припомни, че с негова заповед са образувани 68 избирателни секции, и са предвидени още три, но при спазване на условията от изборния кодекс: две в болничните заведения и една подвижна.

Д-р Иванов поздрави и всички представители на политическите партии по повод 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция и професионалния празник на юристите.

снимка: Община Севлиево

Общият брой на членовете на СИК в Община Севлиево за предстоящите избори за Европейски парламент е 514 души. Съгласно Решение на РИК – Габрово те са разпределени в секции с по 9, 7 и 5 члена. 25 СИК с над 600 избиратели – по 9 члена, 32 СИК с до 600 избиратели – по 7 члена и 13 СИК с до 100 избиратели – по 5 члена.

На консултациите присъстваха упълномощени представители на Партия ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, Партия ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, Партия „Воля“, Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“.

снимка: Община Севлиево

Те постигнаха пълно съгласие в разпределението по партийно представителство на членовете и ръководствата на избирателните комисии в Община Севлиево.

Кметът на Община Севлиево д–р Иван Иванов изказа благодарност на присъстващите за постигнатия консенсус, добрия тон и отговорност, благодарение на които Община Севлиево ще представи в Районна избирателна комисия предложение за състав на СИК с постигнато от политическите сили съгласие.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица