Новини, Политика|14.04.2019 11:29

700 подписа в подкрепа на „наказателен труд“ вместо „глоби“

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Благодаря на габровци, за това че чуха призива за здрав разум, въпреки опитите за провокация! Огромната част от хората протестираха мирно и аз се отнасям с респект към техните искания. Нито едно искане, нито едни призив няма да остане нечут!

Всичко, което е в компетенциите ми като кмет, ще го направя, а за останалото – лично ще се погрижа да достигне до институциите, които имат роля в този процес.

Благодаря на органите на МВР, за това че за пореден ден гарантират реда и спокойствието в нашия град!“, каза кметът на Габрово Таня Христова на извънреден брифинг днес, 14 април.

Близо 700 подписа бяха събрани само за няколко часа по време на протеста, в подкрепата на предложението на Община Габрово за замяна на наказанието „глоба“ с „наказателен труд“.

Подписката ще продължи и ще бъде изпратена до компетентните институции.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

6 коментара

 • СТИГА СИ ЛЪГАЛА, АМИ СИ ПОДАВАЙ ОСТАВКАТА!!!
  ГАБРОВЦИ НЕ ТЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ, САМО БЕЛИ И ГЛУПОСТИ СИ СТОРИЛА!!!
  МАХАЙ СЕ!!!
  ИМАЙ СМЕЛОСТ И ДОБЛЕСТ ДА СИ КАЖЕШ ИСТИНАТА!!!

 • Добре сте го измислили с Кратунко как да излъжете пак дебилите!

  Наказание „наказателен труд“ няма и не може да има! Имало го е в СССР по времето на Сталин и ГУЛАГ, и в Германия по времето на Хитлер. A сега го има в Северна Корея при Ким Чен Ун.

  В нормална държава няма как да бъде въведено такова наказание дори за престъпление, какво остава да го въведат за административно нарушение което се наказва с глоба! Но пък иначе, с такива предложения на загрижените за нас гербери, добре се лъжат гласоподаватели преди избори.

 • „Отворено общество“ събира до 15 март предложения за проекти на НПО-та, без лимит за финансирането им

  Фондацията „Отворено общество“ на Джордж Сорос набира до 15 март предложения от европейски НПО-та за проекти, насочени към подобряване на социалното положение на циганите в Европейския съюз.

  Милиардерът няма да се цигани за парите – поканата му за разработването на грантовете не поставя никакви ограничения върху размера на финансовата подкрепа на проектните инициативи.

  Настоящата покана не поставя никакви ограничения върху размера на бюджета за даден проект.
  И всичкото това щедро пилеене на пари става на фона на твърде лошите резултати на фондацията му, която загуби 3,5% от активите си, след като 86-годишният спекулант отново пое лично управлението й и започна самостоятелно да взима инвестиционните решения.

  Това не му пречи обаче да заяви, че ще подкрепи всякакви инициативи, водещи до структурни преобразования, които ще подобрят положението на ромите, ще повишат отговорността на държавните органи, ще усъвършенстват процесите на взимане на решения и предоставяне на държавни услуги, а също така сще съдействат за защита на правата и свободите на циганите.

Напиши коментар