Свържи се с нас

Новини

Кметът на Габрово Таня Христова разпореди незабавно да бъдат съборени общински сгради

Published

on

Таня Христова, кмет на община Габрово, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кметът на Габрово Таня Христова разпореди незабавно да бъдат съборени общински сгради, предвидени за премахване, в които съществува опасност от самонастаняване.

Във връзка с предприемането на мерки за опазването на обществения ред и мир, с които се цели избягване на конфликти и напрежение в местното население, с нарочна заповед от днес е разпредено незабавно да бъдат премахнати общински сгради в града, за които съществуват съмнения същите да бъдат ползвани за самонастаняване или като обекти, върху които да бъде насочено обществено недоволство. Въпросните сгради не се запазват по градоустройствен план и/или са определени за саморушащи се.

6 коментара

6 Comments

 1. PROFFA

  11.04.2019 at 13:55

  Има една стара приказка:“След дъжд качулка.“

 2. анонимен

  11.04.2019 at 16:47

  Докара стотици милиони защото имаше условие за получаването им.Габрово не ОТГОВАРЯШЕ ЗА МИНИМУМ ЖИТЕЛИ.И за да се достигне този праг единствено само с КЮМЮР можеше.Приматите допълниха бройката жители.Иначе пари по разни програми от ЕСсамо през крив макарон.Айде стига.И колко процента комисиони отидоха?как се купуват апартаменти в Канада и Швейцария.Без мангалите нямаше да стане.

 3. Томи Дончеff

  11.04.2019 at 16:58

  Танче,
  ПРЕВЕЖДАМ ПОСЛЕДНИТЕ МИЛИОНИ ПО ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ И ИДВАЙ БЪРЗО ДА ХВАЩАМЕ ПЪРВИЯ ПОЛЕТ ЗА ВАШИНГТОН, ЧЕ СТАВА МНОГО НАПЕЧЕНО!!!
  Цветан ще лети с нас…

 4. Ша ми праят митинги срещу нашти братя сиганити,
  Ми вий ша почнити скору и срещу нас гейовити – трансатлантици да прайти митинги, кату в Пловдив???

  Соросе?

  КАРТУНКО???!

 5. „Пострадал е един служител на реда и двама журналисти.“ Ето материал от пострадалия журналист:“…успях да хвана колегата и да го дърпам, за да не сме на първа линия, но не можах да избегна палката на жандармерист в главата ми. От главата ми шурна кръв,…“ РАЗБИРА СЕ КАК Е ПОСТРАДАЛ- ОТ НЕКАДЪРНОСТ НА ЖАНДАРМЕРИЯТА ПРИ ЗАЩИТАТА НА ЦИГАНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • PROFFA

   12.04.2019 at 10:12

   Напротив! Умишлено е ударен, защото е отказал да спре да снима терористичните действия на „ЕНИЧАРИТЕ“.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Клуб „Природа“ към СУ „П.Р.Славейков“ на учебна екскурзия

Published

on

В началото на месец юли приключиха заниманията на клуб “Природа” към СУ „Петко Рачев Славейков“, с ръководител г-жа Ренета Колева. Последното занятие беше екскурзия с учебна цел.

Учениците от клуба посетиха Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово. Събитието се състоя със съдействието на Община Трявна и в присъствието на Кристина Йорданова – младши експерт „ООС“.

Учениците проследиха пътя на отпадъка и възможностите за оползотворяването му като суровина. Интересен и занимателен момент за децата бе запознаването с кантара, с който се теглят камионите, влизащи в депото.

Учениците разгледаха още площадката за сепариращата инсталация, където се сортира се отпадъка. Годният отпадък за повторна обработка се обработва, а негодният се балира.

Децата видяха и площадките за строителни едрогабаритни отпадъци и гуми. Най-голям интерес предизвика площадката за компостиране, където се придобива чиста пръст за наторяване. Беше направена демонстрация на меленето на биологичните отпадъци.

Процесът на компостиране отнема няколко месеца. Децата посетиха и лабораторията на депото. Учениците от клуб „Природа“ получиха специални подаръци за спомен от Регионалното депо за отпадъци и Община Трявна.

*Снимки: Община Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Новите случаи на коронавирус в Габровско са на мъже, неживеещи тук

Published

on

Във връзка с постъпили данни от Единната информационна система за КОВИД-19 за два регистрирани случая на коронавирус за последното денонощие в област Габрово, от Регионалната здравна инспекция уточниха, че се касае за лица, които не живеят на територията на областта.

Първият случай е мъж на 30 г., живеещ във Варна. Лабораторията, извършила изследването, погрешно е подала адрес на местоживеене в с. Агатово, общ. Севлиево, уточняват от инспекцията.

Вторият случай е мъж на 33 г., който живее във Велико Търново. Поставен е под карантина в Севлиево и е с адресна регистрация в Севлиево. Контактните на лицето живеят във Велико Търново, заради което противоепидемичните мерки спрямо тях ще се предприемат от РЗИ Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ул.“Димитър Горов“ в Трявна вече е отворена

Published

on

Улица “Димитър Горов” в Трявна вече е отворена за движение на автомобили, информираха от местната общинска администрация.

Приключи ремонтът в участъка на пресечката с ул. “Бачо Киро”. Бе извършена смяна на линеен отводнител. Изпълнител на дейностите е фирма “Монолит-Т” ООД.

*Снимка: Община Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица