Любопитно, Новини|22.03.2019 15:32

Иван Звездев готви здравословно с деца от „Ран Босилек“

снимка: Община Габрово

Ден на здравословното хранене и готвене, под надслов „Ние знаем как да се храним здравословно“ се проведе с децата от подготвителна група – 6г. „Маргаритка” на ДГ ”Ран Босилек”.

Официални гости на събитието бяха шеф-готвачът Иван Звездев, г-жа Юлияна Звездева, г-жа Нела Рачевиц – заместник-кмет „Социално‐икономическо развитие“ и г-жа Веселина Минкова – държавен здравен инспектор в РЗИ – Габрово.

Вкусното събитие имаше за цел да възпитава в децата отношение към здравословния начин на живот и да обясни как се готви здравословно и как да се храним правилно, информираха от пресслужбата на Община Габрово.

Децата демонстрираха чрез образователни игри познанията си за храните, които са необходими за здравословното хранене, изработиха пирамидата на полезните и вредните храни.

Заедно със своите учители и родителите, малките готвачи запретнаха ръкави и се заеха с приготвянето на тристепенно меню, състоящо се от зелена салата, пилешко филе с гарнитура и пълнени ябълки с плодове, мед и орехи.

Всеки отделен отбор в рамките на 20 минути трябваше да приготви съответно ястие по избрана рецепта и да го представи пред журито от официалните гости.

снимка: Община Габрово

Децата получиха грамоти за оригинална кулинарна рецепта, за ястие с най-добри вкусови качества, за най-красива и креативна презентация на ястие – връчени от Иван Звездев.

„Голяма част от навиците, свързани със здравословния начин на живот, се изграждат в детска възраст. Детството е важен период за утвърждаване на предпочитания към здравословното поведение като цяло, не само към здравословното хранене. Децата, на които е обяснена важността на здравословното хранене и които са научени правилно да подбират хранителните си режими, е по-вероятно да водят здравословен живот и като възрастни”, каза г-жа Рачевиц.

Директорът на детската градина Снежана Войчева благодари и на родителската общност на децата от групата за оказаното съдействие и подкрепа в реализирането на заниманието.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар