Новини, Общество|20.03.2019 12:23

Медицинските специалисти в Габрово отново на протест

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Медицинските специалисти в Габрово отново ще излязат на протест за достойни условия на труд и адекватно заплащане, научи от свои добре осведомени източници „Габрово Нюз“.

Протестната акция ще се проведе в четвъртък, 21 март, от 13.30 часа пред сградата на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

По информация на наши източници, пожелали анонимност, върху медицински специалисти от Габрово е оказван натиск и психически тормоз, за да не участват в планирания браншови протест.

Искащите по-достойно заплащане и по-добри условия на труд обаче категорично заявиха пред нашата медия, че ще продължат с протестни действия, докато не бъдат чути.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Протестиращите настояват за реформа в здравния сектор и болниците да не бъдат търговски дружества. Категорично искат достойно заплащане на нощния труд, връщане на медицинските стандарти.

Настояват за по-достойни условия на труд, адекватно стартово заплащане от поне две минимални заплати, почасово заплащане и допълнително – за работа в интензивно и спешно отделение.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ще припомним, че в началото на март, десетки медицински сестри, лаборанти, фелдшери и физиотерапевти в Габрово се включиха в националния протест за достойни условия на труд и адекватно заплащане.

Протестиращите, подкрепени от лекари и пациенти, тогава поискаха оставката на Милка Василева, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

 • Като ни им изнася защо стоят?Защо не си намерят работа с по-добро заплащане и по-добри условия на труд?Защото ще им се наложи да работят и няма да има кой да им търпи фасоните и истириите !

  • Отговора ви не се нарича „Justice“, а по- скоро „not applicable“.
   Защо търсите проблема в сестрите на МБАЛ „Д-р Венкова“? Нима смятате, че ниските заплати са само там?

 • Да ви е вързал някой за тая болница?

 • Няма да се плашите, Цветан Тъщин ще ви обещае по един евтин апартамент/спестен от закуски/ ако пак гласувате за тях

 • Що за глупави коментари пишете вие??
  А кой ще лекува вас, децата ви, родителите ви?! Не бъдете така лекомислени!
  Сигурна съм, че на всички ви се е налагало да потърсите лекарска помощ. Лекарите не работят сами, а в екип! За Бога! Българи, защо не уважавате исканията на така или иначе малко останалите професионалисти по Здравни грижи??? Защо с лека ръка ги отпращате тези медицински сестри, които всеки ден, всяка нощ са на работа, блъскат се неуморно?! Да, повечето от тях си тръгнаха, но така лекомислено да отпращате тези които продължават да вярват, благородно, че поне пациентите им оценяват труда им, ТУК, В БЪЛГАРИЯ?!

Напиши коментар