Крими, Новини|18.03.2019 11:01

Условна присъда и глоба за мъж, откраднал и теглил от чужда карта

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена в петък, 15 март, състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, осъди мъж от Габрово на лишаване от свобода – условно, и глоба за кражба и използване на платежен инструмент без съгласието на титуляря.

Съдът призна Д.Й. за виновен в това, че на 9 юни миналата година, около 13.10 часа, от търговски щанд в магазин за хранителни стоки на ул. „Кап. Дядо Никола“ в Габрово, отнел дамско портмоне с намиращите се в него сума от 80 лв. и дебитна карта (ведно с ПИН-кода към нея), всички вещи на обща стойност 117,82 лева.

Габровецът бе признат за виновен и в това, че на същата дата, при условията на продължавано престъпление, използвал отнетата по-рано дебитна карта без съгласието на титуляря – жена от габровското село Влайчовци, като на банкомат на пазар „Шиваров мост” в Габрово извършил две транзакции, изтегляйки сумата от общо 400 лева.

За извършените две престъпления съдът наложи на Д.Й. общо наказание от 2 години лишаване от свобода – условно, с изпитателен срок от 3 години, и глоба в полза на държавата в размер на 100 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар