Култура, Новини|13.03.2019 16:04

„Потомци на Рачо Ковача“ учат в НМО – Габрово (снимки)

снимка: НМО – Габрово

Децата от група „Мечо Пух“ на детска градина „Радост“ участваха в тематичен урок „Габровското училище” в Националния музей на образованието.

снимка: НМО – Габрово

Във възстановките на килийно и взаимно училище шестгодишните възпитаници на Кремена Стоянова и Венка Цветкова се запознаха с обучението на децата в различни исторически периоди.

снимка: НМО – Габрово

С помощта на музейните специалисти бъдещите първокласници научиха какво е пинакида, дивит, калем, писало, табла, мастилница… Запознаха се с реда и дисциплината, поощренията и наказанията преди век и половина – два. След тематичната беседа групата затвърди видяното с помощта на интерактивния дисплей в мултифункционалната зала на музея.

снимка: НМО – Габрово

„През тази учебна година група „Мечо Пух“ работи по проект „Проектно-базирано обучение интегрирано с информационни технологии“ на тема „Потомци на Рачо Ковача“ и децата предварително са подготвени за посещението в музея,“ поясни Кремена Стоянова.

снимка: НМО – Габрово

С помощта на родителите децата направиха макети на емблематични за нашия град места и исторически забележителности, както и макет на възстановката на взаимно училище и на самата историческа сграда, в която се намира Музеят. Проектът ще приключи в края на март.

снимка: НМО – Габрово

Резултатите от него ще бъдат показани пред родителите, представители на НМО и други партньори. Освен макети децата подготвят и рисунки.

снимка: НМО – Габрово

Проектно-базираното обучение е интересен и полезен метод не само за децата, но и за музейните специалисти, защото той дава възможност за съсредоточаване върху определена тема, определена възрастова група, достигане до ново ниво на връзка с учителите родителите в познавателния процес.

снимка: НМО – Габрово

Не на последно място методът прави музейно-образователната дейност интересна, забавна и мотивираща сътрудничеството музей-училище.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар