Гръцки певец ще разкаже в Габрово за чудесата на Свети Ефрем Нови


Гръцката музикална звезда Никос Месогитис идва в Габрово за представяне на книгите за свети Ефрем Нови. Самият той е много свързан със светията, заради няколко преживени чудеса, които има самият той, направени от свети Ефрем Нови.


Това ще стане по време на представяне на книгите за живота на великомъченика в Габрово на 16 март, събота, от 17.30 часа в църквата „Успение Богородично“.


Никос Месогитис е и представител на Месогийската епархия в област Лаврио, в Гърция. През 2011-а година Никос е един от тримата души, присъствали на отваряне раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията. Веднъж, когато му се е молел за помощ свети Ефрем му се е явил и го е приканил да се успокои, и че ще му помогне.


Две са книгите за свети Ефрем Нови- „Св. Вмчк. И чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“. Автор на книгите е журналистът от Тв Европа Ангел Бончев.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. „Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Тя е насочена към деца между 7 и 14 години.


Свети Ефрем е роден в Трикала, Гърция. Става монах, но турците през 1425-а година го залавят и мъчат цели 8 месеца и половина, а той не е предал вярата си в Христос. Умира на 5 май 1426-а година обесен с главата надолу на едно черничево дърво със забита в корема коряща факла.

Мощите му са немерени по чудесен начин през 1950-а година от старицата Макария. От този момент нататък в по молитвите на свети Ефрем Нови чудотворец започват да се случват разтърсващи чудеса по целия свят.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар