Крими, Новини|08.03.2019 9:57

Напушен шофьор, бягал от полицаи, ще лежи в затвора!

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово, потвърди присъда на Габровски районен съд, с която мъж от Габрово бе осъден на лишаване от свобода и глоба за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

С обжалвания пред Окръжния съд акт А.А. бе признат за виновен в това, че на 28 май 2017 г. по ул. „Златна нива“ в Габрово управлявал лек автомобил „Тойота Селика“ след употреба на наркотично вещество – канабис, установено по надлежния ред.

Видно от доказателствата по делото на инкриминираната дата, управлявайки горепосочения автомобил по бул.“Могильов“ в Габрово А.А. преминал покрай автопатрулен екип. По-рано полицейските служители получили информация, че описаното превозно средство се управлява от неправоспособен водач, поради което забелязвайки автомобила, го последвали, като подали звуков и светлинен сигнал.

Вместо да спре, подсъдимият увеличил скоростта, след което завил към площад „Пробуда“, а след това и по ул. „Златна нива“, където преустановил движението.

За извършеното престъпление, първоинстанционният съд бе наложил на А.А. наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода и глоба, в полза на държавата в размер на 600 лева.

След анализ на всички доказателства по делото, въззивният съд счете, че доводите в жалбата на А.А. са неоснователни, а първоинстанционната присъда като обоснована и законосъобразна, следва да бъде потвърдена изцяло.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Депутатите от ГЕРБ и ДПС приеха на първо четене измененията в Закона за вероизповеданията, с които се опрощават дълговете им към държавата, най-голяма част от които са на Главното мюфтийство – 8 106 000 лева, според информация от мюфтийството. Поправките бяха одобрени със 109 гласа „за“.

    Ако промените бъдат приети и на второ четене, ще бъдат амнистирани дълговете на всички регистрирани вероизповедания у нас на обща стойност 8 267 000 лв.  Вносители на текстовете са Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, а с тях се цели да освободи от дългове Главното мюфтийство, за да може то да започне да получава субсидията си от държавата. Според говорителя на мюфтийство Джелал Фаик, който коментира темета пред различни медии, дълговете са около 8.1 млн. лева.

  • Крушата картел

Напиши коментар