Свържи се с нас

Икономика

Сградата на Община Севлиево ще бъде санирана

Одобреният проект се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и ще подобри жизнената среда за хората, а и ще намали консумацията на енергия в сградата

Published

on

снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Севлиево.

Договорът бе подписан на 6 март, а проектът е на обща стойност 1 138 213.31 лв. Средствата за въвеждане на мерки за енергийна ефективност са предоставени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. (ОПРР).

Целта на проекта е да се повиши енергийната ефективност на административната сграда на Община Севлиево, с което да се постигне намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата и осигуряване на условия на работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.

Изпълнението на проекта ще допринесе за достигане най-малко клас на енергопотребление „С“; намаляване на разходите за енергия и по-високо ниво на енергийната ефективност. Това ще допринесе за намаляване на крайното енергийно потребление, както и за понижаване на емисиите на парникови газове в малките градове.

Чрез изпълнението на проекта Община Севлиево ще спомогне за постигането на индикативните национални цели за пестене на енергия за 2020 г., заложени в Националния план за действие за енергийна ефективност 2014-2020 г.

Безвъзмездната финансова помощ е осигурена по приоритетна Ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“, процедура „Енергийна ефективност в периферните райони – 2“, на ОПРР.

снимка: Община Севлиево, Архив

„С изпълнението на този проект ще подобрим жизнената среда не само за работещите в Община Севлиево, но и за гражданите, които посещават общината. Радвам се, че Управляващият орган на програмата одобри именно нашия проект за енергийна ефективност. Благодарение на него ние ще спомогнем за постигането на енергийните цели на страната ни като цяло“, сподели при подписването на договора кметът д-р Иван Иванов.

Оценката и класирането от Управляващия орган бяха извършени на конкурентен принцип между 28 допустими кандидати – общини, като Община Севлиево участва с две проектни предложения – „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Севлиево“ и „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Районно управление – Севлиево, към ОД на МВР – Габрово”. Второто проектно предложение не събра необходимият брой точки и не получи финансиране от Управляващия орган.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица