Първият победител в кулинарния конкурс на музей „Етър“ е известен

снимка: ЕМО „Етър“

Първият победител в кулинарния конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“, посветен на 55-та годишнина от създаването на музей „Етър“ вече е известен, обявиха от Музея на открито.

След като обобщи резултатите от страницата на музея във Фейсбук журито, съставено от музейни специалисти констатира, че за месец февруари с най-много харесвания е рецептата за приготвяне на Черненска мамалига, предложена от НЧ „Васил Йорданов-1942 г“, с. Нова Черна, общ. Тутракан.

В съответствие с регламента за провеждане на кулинарния конкурс предложилият рецептата с най-много харесвания получава награда – абонаментна карта за посещение на музея в рамките на една година

До 15 март 2019 г. желаещите да споделят свои рецепти за традиционни ястия могат да изпращат информация за тях на електронна поща d.hristov@etar.bg.

Желателно е да бъде изпратени една или повече снимки. Рецептите ще бъдат селектирани, а най-интересните ще бъдат предложени на страницата на музей „Етър“ във Фейсбук. Първо място печели рецептата с най-много харесвания.

През месец март се появява първата зеленина. В българската традиционна кухня има много интересни рецепти, в които се използват листа и стъбла от различни култивирани или диворастящи растения.

От Музея очакват вашите предложения!


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар