Новини, Общество|07.03.2019 10:58

ОПТ – Габрово за кризата с изоставени на Шипка: Имаше много хора!

Част от мръзнещите пътници в подножието на Шипка

Общински пътнически транспорт – Габрово разпространи своята позиция, във връзка с кризисната ситуация, при която над 200 граждани бяха изоставени да мръзнат на студа близо 2 часа в подножието на Шипка навръх Националния празник 3 март.

Според Общинския превозвач причината да останат хора за допълнителни курсове е била увеличеният брой пътници към Габрово, твърдят от дружеството.


„Поради големия интерес към събитията, посветени на отбелязването на Националния празник и 141 години от Освобождението на България, на 3 март 2019 г. „Общински пътнически транспорт” ЕООД – Габрово осигури 24 автобуса за превоз на пътници до връх Шипка и обратно към Габрово с двупосочни билети.

Същият ден четирима представители на дружеството бяха ангажирани с логистиката по транспортирането на пътниците в двете посоки. Те проследиха процеса и своевременно докладваха необходимостта от осигуряване на допълнителни превозни средства, включително и за превозване на пътници от върха към града.


Отпътуването на автобусите от връх Шипка към Габрово, преди първоначално обявения час – 13:30, бе организирано поетапно поради напълването на превозните средства. Освен закупилите двупосочни билети, поради ниските температури, в автобусите бяха допускани и пътници с еднопосочни билети, сред които множество възрастни хора и малки деца“, заявява за случилото се Екатерина Караколева, управител на „Общински пътнически транспорт” – Габрово.

Общински пътнически транспорт отчита, че невъзможността да бъде отказан превоз към града на тези хора е довело до увеличаване на общия брой пътници към Габрово и това е било причината на върха да останат пътници за допълнителни курсове.


„Необходимостта от допълнителен транспорт бе установена своевременно от служителите на дружеството и на връх Шипка бяха изпратени още три 50-местни автобуса, които извозиха всички чакащи граждани към Габрово“, информира още Караколева.

Ръководството на дружеството поема отговорността за проблемите с транспортирането на пътниците след тържествата и поднася своите извинения на всички, изпитали неудобството да чакат допълнителния организиран транспорт, пише още в официалната позиция, публикувана на сайта на Община Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

  • Трета година МИ се отказва издаването на еднопосочен билет.Около 30 човека, които платихме по 5 лв., слязохме пеша до Соколски манастир.Каква сестра, какви еднопосочни билети? Стига с това ЛИЦЕМЕРИЕ !!!!!

  • Здрасти на сичкии! Да ви са представя аз съм новият участник в коментарите и се казвам Киборг Спартански. Искам да се изкажа в подкрепа на колежката от Плевен Таня кметуваща в Габрово и да я поздравя за организацията. Евала!!

  • Дебелогъзи мързеливци, не знаете ли че всяко изкачване на вр. Шипка е срамно, ако не е пеша?! Поне веднъж годишно на 3 март си раздвижете шкембетата. Бъдете съпричастни към загиналите горе с 2-3 часа ходене поне.

  • И как се появиха тези еднопосочни билети, ние като се качвахме знаехме предварително че няма да се връщаме с автобуса, казаха ни че няма еднопосочни билети ?????? Как не може да се направи свястна организация за един ден в годината, пълно безхаберие

  • Важното е, че ние търтеите на общинска и държавна заплата, ходим до Шипка и се прибираме обратно с топлите и удобни служебни коли, които си купихме и караме с вашите пари. Пък вие долни мърши, мрънкайте колко щете. За нас криза с извозването няма.

  • Голям праз,че сте висяли да чакате автобуси!Танчету е била на банкет!По-големи хайдуци от герП/роститутки/ не са ни управлявали!Хайде, спАсибА голямА от плевенската шайка в Овцената на простите дето гласуваха за тях!!И да не забравите тай година пак да ги наредите на хранилката!

  • Много смешно изявление. Цели 4 (четирима) души от фирмата били ангажирани с логистиката за Празника! Имало твърде много хора?! На Националния празник 3-ти март!?!?! Твърде много хора??!!?? Първо нямало еднопосочни билети, когато тръгвали от Габрово , хората си закупили само двупосочни билети! После се появили еднопосочни билети и объркали сметките! Да му се не види! Автобусите тръгнали с един час по- рано, защото били претъпкани?! Ама колко автобуса са тръгнали?!!! Всичките 24 ли?! Наведнъж се напълниха и тръгнаха?! С един час по- рано от обявеното време?! Брееейй!! И като тръгнаха не можаха ли да се върнат и да поемат останалите без превоз хора?! Ама били твърде много?! И да мрат като са толкова много?! От студ, от глад, от каквото си искат! Като имат наглостта да празнуват Националния си празник- това заслужават! Изводът какъв е:- догодина да си помислите дали ще празнувате на 3-ти март! Колкото по-малко хора има на Шипка, толкова по- добре за Общински транспорт и Общината. Хубаво да си правите сметката,нали така!👎👎👎👎🧐🤓

  • И как са качили тия много възрастни хора и деца. Явно не с ОПТ Ако са били с лични автомобили, няма да слизат с ОПТ. Остава да са се качили пеша. Много възрастни хора и деца-пеша. Нещо издиша оправданието. В същото време много хора платили двупосочни билети са слезли пеша. За тях не е имало еднопосочни билети. Може и добре да лъжете, но не ни карайте да ви вярваме. Дори дежурните Сутева, Стоянова и Господинова мълчат.

Напиши коментар