Свържи се с нас

Новини

ОПТ – Габрово за кризата с изоставени на Шипка: Имаше много хора!

Част от мръзнещите пътници в подножието на Шипка

Общински пътнически транспорт – Габрово разпространи своята позиция, във връзка с кризисната ситуация, при която над 200 граждани бяха изоставени да мръзнат на студа близо 2 часа в подножието на Шипка навръх Националния празник 3 март.

Според Общинския превозвач причината да останат хора за допълнителни курсове е била увеличеният брой пътници към Габрово, твърдят от дружеството.


„Поради големия интерес към събитията, посветени на отбелязването на Националния празник и 141 години от Освобождението на България, на 3 март 2019 г. „Общински пътнически транспорт” ЕООД – Габрово осигури 24 автобуса за превоз на пътници до връх Шипка и обратно към Габрово с двупосочни билети.

Същият ден четирима представители на дружеството бяха ангажирани с логистиката по транспортирането на пътниците в двете посоки. Те проследиха процеса и своевременно докладваха необходимостта от осигуряване на допълнителни превозни средства, включително и за превозване на пътници от върха към града.


Отпътуването на автобусите от връх Шипка към Габрово, преди първоначално обявения час – 13:30, бе организирано поетапно поради напълването на превозните средства. Освен закупилите двупосочни билети, поради ниските температури, в автобусите бяха допускани и пътници с еднопосочни билети, сред които множество възрастни хора и малки деца“, заявява за случилото се Екатерина Караколева, управител на „Общински пътнически транспорт” – Габрово.

Общински пътнически транспорт отчита, че невъзможността да бъде отказан превоз към града на тези хора е довело до увеличаване на общия брой пътници към Габрово и това е било причината на върха да останат пътници за допълнителни курсове.


„Необходимостта от допълнителен транспорт бе установена своевременно от служителите на дружеството и на връх Шипка бяха изпратени още три 50-местни автобуса, които извозиха всички чакащи граждани към Габрово“, информира още Караколева.

Ръководството на дружеството поема отговорността за проблемите с транспортирането на пътниците след тържествата и поднася своите извинения на всички, изпитали неудобството да чакат допълнителния организиран транспорт, пише още в официалната позиция, публикувана на сайта на Община Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

8 Comments

 1. PROFFA

  07.03.2019 at 11:25

  Трета година МИ се отказва издаването на еднопосочен билет.Около 30 човека, които платихме по 5 лв., слязохме пеша до Соколски манастир.Каква сестра, какви еднопосочни билети? Стига с това ЛИЦЕМЕРИЕ !!!!!

 2. Кмета на Плевен

  07.03.2019 at 11:29

  Здрасти на сичкии! Да ви са представя аз съм новият участник в коментарите и се казвам Киборг Спартански. Искам да се изкажа в подкрепа на колежката от Плевен Таня кметуваща в Габрово и да я поздравя за организацията. Евала!!

 3. ман

  07.03.2019 at 11:51

  Дебелогъзи мързеливци, не знаете ли че всяко изкачване на вр. Шипка е срамно, ако не е пеша?! Поне веднъж годишно на 3 март си раздвижете шкембетата. Бъдете съпричастни към загиналите горе с 2-3 часа ходене поне.

 4. Име (задължително)

  07.03.2019 at 12:13

  И как се появиха тези еднопосочни билети, ние като се качвахме знаехме предварително че няма да се връщаме с автобуса, казаха ни че няма еднопосочни билети ?????? Как не може да се направи свястна организация за един ден в годината, пълно безхаберие

 5. Важното е, че ние търтеите на общинска и държавна заплата, ходим до Шипка и се прибираме обратно с топлите и удобни служебни коли, които си купихме и караме с вашите пари. Пък вие долни мърши, мрънкайте колко щете. За нас криза с извозването няма.

 6. много ви здраве

  07.03.2019 at 16:49

  Голям праз,че сте висяли да чакате автобуси!Танчету е била на банкет!По-големи хайдуци от герП/роститутки/ не са ни управлявали!Хайде, спАсибА голямА от плевенската шайка в Овцената на простите дето гласуваха за тях!!И да не забравите тай година пак да ги наредите на хранилката!

 7. Ангелика

  07.03.2019 at 19:26

  Много смешно изявление. Цели 4 (четирима) души от фирмата били ангажирани с логистиката за Празника! Имало твърде много хора?! На Националния празник 3-ти март!?!?! Твърде много хора??!!?? Първо нямало еднопосочни билети, когато тръгвали от Габрово , хората си закупили само двупосочни билети! После се появили еднопосочни билети и объркали сметките! Да му се не види! Автобусите тръгнали с един час по- рано, защото били претъпкани?! Ама колко автобуса са тръгнали?!!! Всичките 24 ли?! Наведнъж се напълниха и тръгнаха?! С един час по- рано от обявеното време?! Брееейй!! И като тръгнаха не можаха ли да се върнат и да поемат останалите без превоз хора?! Ама били твърде много?! И да мрат като са толкова много?! От студ, от глад, от каквото си искат! Като имат наглостта да празнуват Националния си празник- това заслужават! Изводът какъв е:- догодина да си помислите дали ще празнувате на 3-ти март! Колкото по-малко хора има на Шипка, толкова по- добре за Общински транспорт и Общината. Хубаво да си правите сметката,нали така!👎👎👎👎🧐🤓

 8. ???

  08.03.2019 at 10:35

  И как са качили тия много възрастни хора и деца. Явно не с ОПТ Ако са били с лични автомобили, няма да слизат с ОПТ. Остава да са се качили пеша. Много възрастни хора и деца-пеша. Нещо издиша оправданието. В същото време много хора платили двупосочни билети са слезли пеша. За тях не е имало еднопосочни билети. Може и добре да лъжете, но не ни карайте да ви вярваме. Дори дежурните Сутева, Стоянова и Господинова мълчат.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

111 години от Независимостта на България

Днес се навършват 111 години от Независимостта на България.

На 22 септември, през 1908 г. в църквата “Св. Четиридесет мъченици” във Велико Търново княз Фердинанд обявява България за Царство, приема титлата Цар на българите и скъсва васалната връзка с Османската империя. Независимостта е обявена при управлението на правителството на Александър Малинов против волята на великите сили, наложена с Берлинския договор.

Според него териториите на Северна България са включени в така нареченото Княжество България, което остава зависимо от султана, дори и след Съединението с Южна България през 1885 г.

Берлинският договор от 1878 г. определя Княжество България като васално на Османската империя, което затормозява стопанското развитие на страната и ограничава възможностите ѝ в международните отношения. Мирните споразумения задължават българското княжество да се съобразява с режима на капитулациите, наложени от Великите сили на Османската империя, който налага преференциален внос на европейските промишлени стоки и обрича развитието на българското вътрешно производство. Затова след постигането на Съединението на Източна Румелия с Княжество България усилията на българския политически елит се насочват към обявяване на независимост.

Благоприятни условия за това настъпват през септември 1908 г. Тогава вниманието на Великите сили е насочено към френско-германския спор за Мароко, а Австро-Унгария се готви да анексира Босна и Херцеговина. В същото време в Истанбул младотурците извършват преврат, а по жп-линията Одрин-Белово избухва стачка. Правителството на Александър Малинов използва момента, конфискува жп-линията и на 22 септември 1908 в църквата “Св. Четиридесет мъченици” в Търново със специален манифест е провъзгласена независимост на България, а княз Фердинанд I приема титлата цар на българите. Учредява се възпоменателен медал по този повод. На следващия ден Австро-Унгария анексира Босна и Херцеговина.

На заплахите с война от страна на Османската империя, България отговаря с военна мобилизация и същевременно декларира готовност за мирно уреждане. Тъй като Берлинският договор е двойно нарушен (от София и от Виена), а Великите сили не са готови за мащабна война, усилията се насочват към дипломатическо признаване на българската независимост.

Зареди още

Новини

Габрово е първенец в страна по пътна безопасност

Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко инциденти с фатален край в България през първите 8 месеца на годината. Това бе отчетено по време на заседанието на Областната комисия по безопасност, в която участие взе председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, областният управител Невена Петкова, кметът на Габрово Таня Христова, представители на отговорните институции, на местата власт, неправителствени организации и др.

„В цялата страна сериозно предизвикателства са инцидентите в градски условия. Габрово обаче е изключение като за първото полугодие няма нито един финален инцидент на територията на града“, подчерта Малина Крумова.

По думите ѝ това е един от регионите на страната, в които ако продължи последователната работа, може първо да се достигне до стратегическата цел – 0 загинали по пътищата. По време на заседанието бяха отчетени промените в организацията на движението и подобряването на инфраструктурата в общината с акцент – повишаване на пътната безопасност.

снимка: Държавна агенция „Безопасност на 
движението по пътищата“

„Габрово е и сред местата в страната, в които по темата пътна безопасност се работи многостранно, което също следва да бъде отбелязано“, допълни председателят на държавната агенция. Тя припомни, че по време на последното издание на „Gabrovo Innovation Camp“ пътната безопасност е била сред темите, по която деца от региона са работили и давали своите предложения, а част от тях са взети предвид и в работата по осъвременяване на методиката за обучение в училищата и детските градини, по които ДАБДП работи съвместно с МОН.

През първите 8 месеца на годината на територията на област Габрово са настъпили 60 тежки пътни транспортни произшествия. При тях са загинали 3-ма души, а 64 човека са потърсили медицинска помощ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нова детска площадка в парк „Черничките“

Част от средствата бяха събрани на пролетния бал на ротарианците

Нова детска площадка зарадва най-малките жители на Севлиево. Децата и учениците в града вече могат да използват обновеното съоръжение за игра в парк „Черничките“. Детската площадка „Анимат“ бе изградена съвместно от Община Севлиево и Ротари клуб – Севлиево, а мястото веднага привлече вниманието на малчуганите.

снимка: Община Севлиево

На официалното откриване на площадката присъстваха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, президентът на Ротари клуб – Севлиево Мария Петрова, заместник-кметовете на Общината, президентът на Интеракт клуб – Севлиево Калоян Тодоров, представители на бизнеса в града и деца от СУ „Васил Левски“.

снимка: Община Севлиево

Площадката е изградена върху 440 кв. м бетонова основа, на която е поставена ударопоглъщаща настилка. Монтирани са къщички, пързалки, тунелчета и нови люлки за игра на децата. Поставени са и нови пейки, а в съчетание с красотата на парк „Черничките“, мястото става уютен кът за почивка за малки и големи.

снимка: Община Севлиево

Направената инвестиция от Общината и Ротари клуб е за около 55 хиляди лева. От тях близо 42,5 хил. лв. са отпуснати от Община Севлиево, а 12,2 хил. лв. са дарение от Ротари клуб – сумата бе събрана по време на пролетния им бал.

снимка: Община Севлиево

„Особено ми е приятно да бъдем тук заедно, за да видим резултата на едно съвместно начинание между Ротари клуб – Севлиево и Община Севлиево. Идеята дойде от ротарианците, които всяка година намират възможност да отделят средства за инициатива в полза на цялата местна общност. Тогава на пролетния им бал обсъдихме какво трябва да бъде направено и аз лично съм много доволен за това, което се получи. А ние направихме нещо добро за нашите малки деца – да имат възможност да играят и да спортуват в едни по-добри условия. Мисля, че резултатът е безспорен и площадката изглежда прекрасно. Надявам се, че това няма да е последната инициатива между Ротари клуба и Община Севлиево“, сподели при откриването кметът д-р Иван Иванов.

Той припомни, че в парк „Черничките“ през тази година Община Севлиево е направила и редица други подобрения. „Много по-добре изглежда районът около спортните игрища, първият етап от велоалеята също е завършен и може да се използва от всички. Желая на децата най-вече да са здрави и усмихнати и да ползват тези съоръжения, да спортуват и да се забавляват. Благодарен съм на Ротари клуб Севлиево за оказаната подкрепа“, каза още градоначалникът.

снимка: Община Севлиево

Президентът на Ротари клуб – Севлиево Мария Петрова благодари на Общината за подкрепата при изграждането на новата детска площадка. „Отминава лятото и идва есента, но днес сме се събрали за децата на Севлиево, които са пролетта на града ни. „Пролет“ беше и мотото на нашия бал, който се проведе през месец май, а каузата, за която се проведе, бе за реконструирането и осъвременяването на тази детска площадка в парк „Черничките“.

Набраните средства от нашите дарители, съвместно с Община Севлиево, бяха вложени за изграждане на тази детска площадка. За мен е чест и привилегия, като президент на Ротари клуб Севлиево, да открия това чудесно място и да благодаря още веднъж на Община Севлиево и лично на кмета д-р Иван Иванов, който винаги ни е подавал ръка и сме работили съвместно много добре. Нека да продължаваме да имаме общи каузи, ценни за жителите на град Севлиево и да не забравяме, че всяко следващо дело трябва да е по-добро от предишното. Ротари клуб служи на севлиевци“, завърши приветствието си Петрова.

снимка: Община Севлиево

Инициаторите за изграждането на площадката си пожелаха жителите и гостите на града да съхранят това чудесно съоръжение за децата, които ще идват тук за игри и забавления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица