Свържи се с нас

Новини

ОПТ – Габрово за кризата с изоставени на Шипка: Имаше много хора!

Published

on

Част от мръзнещите пътници в подножието на Шипка

Общински пътнически транспорт – Габрово разпространи своята позиция, във връзка с кризисната ситуация, при която над 200 граждани бяха изоставени да мръзнат на студа близо 2 часа в подножието на Шипка навръх Националния празник 3 март.

Според Общинския превозвач причината да останат хора за допълнителни курсове е била увеличеният брой пътници към Габрово, твърдят от дружеството.


„Поради големия интерес към събитията, посветени на отбелязването на Националния празник и 141 години от Освобождението на България, на 3 март 2019 г. „Общински пътнически транспорт” ЕООД – Габрово осигури 24 автобуса за превоз на пътници до връх Шипка и обратно към Габрово с двупосочни билети.

Същият ден четирима представители на дружеството бяха ангажирани с логистиката по транспортирането на пътниците в двете посоки. Те проследиха процеса и своевременно докладваха необходимостта от осигуряване на допълнителни превозни средства, включително и за превозване на пътници от върха към града.


Отпътуването на автобусите от връх Шипка към Габрово, преди първоначално обявения час – 13:30, бе организирано поетапно поради напълването на превозните средства. Освен закупилите двупосочни билети, поради ниските температури, в автобусите бяха допускани и пътници с еднопосочни билети, сред които множество възрастни хора и малки деца“, заявява за случилото се Екатерина Караколева, управител на „Общински пътнически транспорт” – Габрово.

Общински пътнически транспорт отчита, че невъзможността да бъде отказан превоз към града на тези хора е довело до увеличаване на общия брой пътници към Габрово и това е било причината на върха да останат пътници за допълнителни курсове.


„Необходимостта от допълнителен транспорт бе установена своевременно от служителите на дружеството и на връх Шипка бяха изпратени още три 50-местни автобуса, които извозиха всички чакащи граждани към Габрово“, информира още Караколева.

Ръководството на дружеството поема отговорността за проблемите с транспортирането на пътниците след тържествата и поднася своите извинения на всички, изпитали неудобството да чакат допълнителния организиран транспорт, пише още в официалната позиция, публикувана на сайта на Община Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

8 Comments

 1. PROFFA

  07.03.2019 at 11:25

  Трета година МИ се отказва издаването на еднопосочен билет.Около 30 човека, които платихме по 5 лв., слязохме пеша до Соколски манастир.Каква сестра, какви еднопосочни билети? Стига с това ЛИЦЕМЕРИЕ !!!!!

 2. Кмета на Плевен

  07.03.2019 at 11:29

  Здрасти на сичкии! Да ви са представя аз съм новият участник в коментарите и се казвам Киборг Спартански. Искам да се изкажа в подкрепа на колежката от Плевен Таня кметуваща в Габрово и да я поздравя за организацията. Евала!!

 3. ман

  07.03.2019 at 11:51

  Дебелогъзи мързеливци, не знаете ли че всяко изкачване на вр. Шипка е срамно, ако не е пеша?! Поне веднъж годишно на 3 март си раздвижете шкембетата. Бъдете съпричастни към загиналите горе с 2-3 часа ходене поне.

 4. Име (задължително)

  07.03.2019 at 12:13

  И как се появиха тези еднопосочни билети, ние като се качвахме знаехме предварително че няма да се връщаме с автобуса, казаха ни че няма еднопосочни билети ?????? Как не може да се направи свястна организация за един ден в годината, пълно безхаберие

 5. Важното е, че ние търтеите на общинска и държавна заплата, ходим до Шипка и се прибираме обратно с топлите и удобни служебни коли, които си купихме и караме с вашите пари. Пък вие долни мърши, мрънкайте колко щете. За нас криза с извозването няма.

 6. много ви здраве

  07.03.2019 at 16:49

  Голям праз,че сте висяли да чакате автобуси!Танчету е била на банкет!По-големи хайдуци от герП/роститутки/ не са ни управлявали!Хайде, спАсибА голямА от плевенската шайка в Овцената на простите дето гласуваха за тях!!И да не забравите тай година пак да ги наредите на хранилката!

 7. Ангелика

  07.03.2019 at 19:26

  Много смешно изявление. Цели 4 (четирима) души от фирмата били ангажирани с логистиката за Празника! Имало твърде много хора?! На Националния празник 3-ти март!?!?! Твърде много хора??!!?? Първо нямало еднопосочни билети, когато тръгвали от Габрово , хората си закупили само двупосочни билети! После се появили еднопосочни билети и объркали сметките! Да му се не види! Автобусите тръгнали с един час по- рано, защото били претъпкани?! Ама колко автобуса са тръгнали?!!! Всичките 24 ли?! Наведнъж се напълниха и тръгнаха?! С един час по- рано от обявеното време?! Брееейй!! И като тръгнаха не можаха ли да се върнат и да поемат останалите без превоз хора?! Ама били твърде много?! И да мрат като са толкова много?! От студ, от глад, от каквото си искат! Като имат наглостта да празнуват Националния си празник- това заслужават! Изводът какъв е:- догодина да си помислите дали ще празнувате на 3-ти март! Колкото по-малко хора има на Шипка, толкова по- добре за Общински транспорт и Общината. Хубаво да си правите сметката,нали така!👎👎👎👎🧐🤓

 8. ???

  08.03.2019 at 10:35

  И как са качили тия много възрастни хора и деца. Явно не с ОПТ Ако са били с лични автомобили, няма да слизат с ОПТ. Остава да са се качили пеша. Много възрастни хора и деца-пеша. Нещо издиша оправданието. В същото време много хора платили двупосочни билети са слезли пеша. За тях не е имало еднопосочни билети. Може и добре да лъжете, но не ни карайте да ви вярваме. Дори дежурните Сутева, Стоянова и Господинова мълчат.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Библиотеката ще обновява фондовете и колекциите си

Published

on

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” подготви проектно предложение за обновяване на фондовете и колекциите си, информира директорът на културната институция Савина Цонева.

В края на месец април Министерство на културата обяви първа конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” 2020 г. Общата сума на конкурсната сесия е в размер на 1 млн. лв.

Право на участие в конкурса за финансова подкрепа имат Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, всички регионални и общински библиотеки по смисъла на Закона за обществените библиотеки.

Екип на габровската библиотека подготви проектно предложение на стойност 25 000 лв – максималната сума за регионалните библиотеки. В проектното предложение на библиотеката изданията от български автори заемат подобаващо място – над 40%, а заглавията от едно издателство, включени в списъка, представен в министерството, не надвишават 10% от общия брой заглавия.

Широк кръг – общо 206 регистрирани по българското законодателство издателства намериха представителство в проектното предложение. Предвижда се закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители.

Подборът на литературата е извършен според големината на библиотеката, потенциалните читатели и спецификата на региона и населеното място. Списъкът обхваща информационни източници от различни области: художествена литература, художествени произведения за деца, хуманитаристика, справочна и друга научна литература – общо 1538 заглавия.

С въпросната програма Министерство на културата дава възможност за обогатяване и обновяване на библиотечните фондове и колекции. Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” е реализирала проекти във всички досегашни сесии на програмите на културното министерство.

Отпусканите средства от Министерство на културата дават възможност своевременно да се закупят стойностни заглавия, съобразени изцяло с профила на библиотечния фонд и с информационните, културни и образователни потребности на потребителите на библиотеката.

Очаква се през месец юни министерство на културата да обяви втори етап на конкурсната сесия, в която да кандидатстват читалищни библиотеки, вписани в Регистъра на обществените библиотеки до края на 2018 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Марин Маринов с жест към директорите на училищата и детските градини

Published

on

снимка: Община Трявна

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24-ти май, заместник – кметът на Трявна Марин Маринов изненада приятно директорите на детските градини и училищата от общината.

снимка: Община Трявна

Той им поднесе цветя, а директорите получиха още поздравителни адреси от името на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева, както и символични подаръци за зрелостниците.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детските градини в Трявна отварят на 1 юни

Published

on

На 1-ви юни детските градини в община Трявна – ДГ „Калина, ДГ „Светлина“ в град Трявна и ДГ „8-ми март“ в град Плачковци, започват работа с деца, информираха от администрацията на кмета Силвия Кръстева.

Директорите ще организират дейността според противоепидемичните изисквания, чрез прилагане на всички необходими мерки за дезинфекция.

Според препоръка на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и Националния оперативен щаб, въпреки че детските градини отварят, желателно е децата да си останат вкъщи, ако това е възможно.

Преценка на родителите е дали децата им да посещават детски градини. Тяхното съгласие ще се удостоверява чрез подписване на декларация, която може да бъде изтеглена оттук или да бъде получена на входа на съответната детска градина.

снимка: Община Трявна

В детските градини ще бъдат допускани единствено здрави деца. Всяка сутрин здравословното им състояние ще се проверява от медицинско лице. Ако детето е с температура или грипоподобни симптоми, то няма да бъде приемано в детската градина.

За деца с хронични заболявания или специални образователни потребности е необходима предварителна консултация с личния лекар.

Предвижда се през по-голямата част от деня децата да бъдат навън, в случай че метеорологичните условя го позволяват.

При игрите навън ще се следи за физическа дистанция между различните групи. Родителите няма да могат да влизат в помещенията на детските градини, за да нямат контакт с персонала.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица