Севлиевската група Bazooka Giganta открива рок фест „Хоталич“

снимка: Община Севлиево

По традиция и тази година Рок фест „Хоталич“ – Севлиево ще бъде открит от местна група. В първата фестивална вечер севлиевците Bazooka Giganta ще дадат началото на двудневното шоу между крепостните стени на средновековния град.

„Радваме се, че имаме възможността всяка година да представяме на рок общността у нас изключително талантливи местни рок групи. Вярвам, че участието им в рок феста ще им донесе много популярност и ще ги срещне с многобройни верни фенове“, каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

снимка: Община Севлиево

Bazooka Giganta е клубна група и участието им във фестивала ще бъде техният дебют на голямата сцена. „За нас е сбъдната мечта да свирим на този фестивал, а фактът, че е първото ни излизане на голямата сцена, редом до звезди като Еридан, Джон Стийл, Дейвид Рийс и Од Крю, прави този момент още по-специален“, споделиха музикантите.

снимка: Община Севлиево

Групата е създадена през 2015 година от трима приятели – Такинса (бас китара и вокал), Панчо (китара и вокал) и Тошко (барабани). Преди да се съберат и тримата са членове на различни групи, но приятелството и желанието им да правят музика, ги обединява в общ проект – Bazooka Giganta. Днес те имат множество клубни участия и се сдобиват с все по-повече фенове.

снимка: Община Севлиево

И тримата са от Севлиево и не скриват вълнението си от участието си в Третия национален рок фест „Хоталич“ – Севлиево‘ 2019. „Очакваме отново да видим перфектната организация на Община Севлиево от предишните години и хиляди хора, които да се забавляват с музиката на страхотните групи, които ще свирят тази година“, тръпнат в очакване членовете на групата.

Не пропускайте и вие третото издание на Националния рок фест „Хоталич“ .


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар