Новини, Спорт|22.02.2019 15:00

Боян Ботев напуска активния спорт след бронз от републиканското

Боян Ботев /вляво/, Тодор Тодоров – в дясно, между тях е сенсей Тихомир Тотев

Боян Ботев от клуба по карате в Севлиево обяви, че републиканското първенство по карате шинкиокушин за мъже и жени, на което Севлиево бе домакин миналата събота, е последното състезание, в което участва. Новината съобщи sevlievo-online.com.

„Дойде време когато и аз ще трябва да слушам и наведа глава. Сърцето ми иска, но тялото казва, че вече не може. Многото травми и годинките не позволяват да съм на това ниво, което искам“, написа Ботев в личния си профил във Фейсбук, след като загуби полуфинала в тежка категорията при мъже втора дивизия и завоюва бронзов медал.

„Спортът дава много, но и много взема“, написа още Ботев, като не скри тъгата си от раздялата. Онези, които го познават обаче знаят, че той ще продължи да помага на младите състезатели – нещо, което е правили и досега. И то не само финансово.

Турнирът в Севлиево донесе сребърен медал за Тодор Тодоров при мъже тежка категория, а Теодора Касабова, която трябваше да играе при жените, не участва в надпреварата поради липса на противници в нейната категория.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар