Новини, Политика|01.02.2019 10:30

Гербаджийка „блесна с мисъл“ в парламента на Габрово

Диана Гатева, общински съветник от ГЕРБ. Снимка: Община Габрово

Общинската съветничка от ГЕРБ Диана Гатева „блесна с мисъл“ на последната редовна сесия на местния парламент в Габрово, а изказването й нажежи обстановката почти до червено.

В разпалената дискусия преди приемането на точката, свързана с Бюджет 2019, Гатева обвини бившия кмет Богомил Белчев, сега действащ общински съветник от БСП, че по време на неговото управление Габрово е останал без улично осветление.

Думите на общинската съветничка от ГЕРБ буквално „взривиха“ залата и предизвикаха разпалени реакции и коментари от опозицията.

Визираният в изказването на Гатева поиска думата от Председателя на Общинския съвет, за да обясни фактите, но тя не му беше дадена.

Все пак Белчев бе словесно защитен от колегата му Лена Енева. Тя любезно припомни на Диана Гатева, че причината към онзи момент Габрово да остане без улично осветление е наследените от бившия градоначалник Николай Дачев задължения, поставили Общината почти в условията на фалит.

След поясненията на Енева обстановката в зала се нормализира и общинските съветници продължиха с конструктивната дискусия по Бюджета.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Това „маце“ да вземе да прочете кога габрово е нямало осветление 🙂 има и се съхраняват вестници в библиотеката от онова време. или има амнезия или промит мозък или иска да блесне с изказване ама блесването и е излагация.
    п.с. тъз булка от габрово ли е?

  • Важно е че насели Габрово с ЦИГАНИ !

  • Като видях заглавието и си помислих, че съм отворил вестник „Дума“. Алоо, автора, си ш ли какво беше по времето на болшевика Белчев? Ние по – старите помним…

Напиши коментар