Свържи се с нас

Новини

Бюджет 2019 – обедняване и задлъжняване на Габрово

Published

on

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Бюджетът на Община Габрово за 2019 година бе определен от БСП като бюджет на обедняването и задлъжняването. Това сравнение направи областният председател и общински съветник от левицата в Габрово Николай Григоров, който заедно с колегите си в местния парламент Веселин Пешев и Първан Димитров коментираха темата на пресконференция.

Според социалистите Бюджет 2019 обрича на обедняване гражданите, заради почти двойно увеличение на данъка върху превозните средства. А през следващите месеци и години Община Габрово ще задлъжнява все повече и повече чрез поемане на дългове.

„Дефицитът е 8 771 000 лв. Към 01.01.2019 г. главницата по кредитите е 6 856 992 лв, без към тях да бъдат включени двете банкови гаранции, дадени за Общински пътнически транспорт – Габрово“, заяви Николай Григоров.

Той информира, че през тази година по проекта за устойчив градски транспорт на Габрово предстои да бъдат взети нови кредити, в размер на 5 130 528 лв., а към сумата се добавя още и поемането на общински дълг от 3 милиона лева по проекта за енергийната ефективност на уличното осветление. 140 000 лева ще отидат за лизинг на нови автомобили.

„Общият размер на дълга към края на 2019 година би трябвало да бъде 12 127 520,00 лева“, изчисли областният председател на БСП – Габрово Николай Григоров. Според него именното заради тези сметки пред следващото управление на Габрово ще изникне сериозен финансов проблем, свързан със задлъжнялостта на Общината.

„Явно ГЕРБ работят на принципа „След нас и потоп“. Те вероятно са отписали следващия управленски мандат, тъй като ако въобще имат намерение да управляват не е ясно защо планират такъв размер на задълженията в края на годината. Отсега е ясно, че следващият кмет ще наследи една Община с тежко финансово бреме“, коментира още Григоров.

Пред медиите социалистът бе категоричен, че той и групата на БСП в Общински съвет – Габрово ще гласуват „против“ приемането на Бюджет 2019 по време на редовното заседание на местния парламент, насрочено за 30 януари.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Силвия Кръстева бе наградена с медал от Министерството на отбраната

Published

on

снимка: Община Трявна

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева бе наградена с награден знак „За вярна служба под знамената“ – Дамски кръст, втора степен и грамота.

снимка: Община Трявна

Медалът и грамотата бяха връчени днес, 1 юни, от о. з. полковник Валентин Николов – представител на Съюза на военноинвалидните кооперации в България.

Министерство на отбраната награждава български граждани, военнослужещи и военнослужещи от запаса и резерва – членове на военно-патриотични съюзи по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Наградите се връчват за принос към отбраната на страната, активна обществено значима и военно-родолюбива дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Подаръци за детските градини в Трявна по случай 1 юни

Published

on

снимка: Община Трявна

Днес, 1 юни, детските градини в община Трявна получиха подаръци, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Община Трявна.

снимка: Община Трявна

Малчуганите от ДГ „8-ми март“ град Плачковци, ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ в град Трявна ще се радват на образователни игри, свързани с безопасността на движението по пътищата.

снимка: Община Трявна

Подаръците бяха връчени от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева и зам.-кмета Марин Маринов, който е и председател на комисията.

снимка: Община Трявна

Силвия Кръстева поздрави децата по случай празника и им пожела да растат здрави, щастливи и да имат безгрижно детство, изпълнено с много игри и забавления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Месец гратис за „синята зона“ в Габрово

До края на месец юни зоните за платено паркиране в Габрово ще бъдат в гратисен период и санкции няма да бъдат налагани.

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Зоните за платено паркиране в Габрово са в гратисен период до края на юни, информираха от местната общинска администрация.

Принудително задържане на автомобили, чрез техническо средство (скоба) няма да бъде прилагано също до края на месец юни.

Репатриращият автомобил ще отстранява само автомобилите, паркирали в нарушение на закона, които пречат на движението или създават предпоставки за пътни инциденти.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Гратисният период е предвиден, за да разполагат габровци с достатъчно технологично време за запознаване с правилата и условията в зоните за платено паркиране, а също така за подготовка на документи и подаване на заявления за различните видове абонаменти за платено паркиране.

Плащането в зоните за платено паркиране по време на гратисния период не е задължително.

Всички заинтересовани граждани могат да се запознаят с правилата в зоните за платено паркиране в Габрово, с техния обхват и видовете абонаменти оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица