Новини, Спорт|28.01.2019 7:00

Спортът дарява здраве и усмивки

снимка: Община Габрово

През месец януари 2019 г. стартираха занятията за ученици от 1-ви до 4-ти клас по превантивна програма „Здравейко“.

Програмата е разработена от Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово и е одобрена за реализиране от Националния център по наркомании и Министерство на образованието и науката, като отговаряща на Европейските стандарти за качество на превенцията на употребата на наркотици на Европейския мониторинг център за наркотици и наркомании.

Основна цел на програма „Здравейко“ е повишаване на здравната и физическа култура на децата, популяризиране на спорта и здравословния начин на живот.

Тя се реализира в три модула, засягащи теми за здравословното хранене, активния начин на живот, развиване на емоционална интелигентност и социални умения, позитивно общуване и изграждане на здравословни взаимоотношения с родители, учители и съученици.

Училищата, които са заявили желание да се включат в програмата през тази учебна година, са ОУ “Ран Босилек“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „Отец Паисий“. Предстоят часове и в ОУ „Иван Вазов“.

Вторият модул от занятията „Здравейко спортува“ е любим на всички деца. Той се провежда във физкултурните салони на училищата, с активната подкрепа и участие на доброволците от Младежки съвет по наркотични вещества, които напътстват малките състезатели в игрите и се забавляват заедно с тях.

„Спортът дарява здраве и усмивки“ е посланието, което „Здравейко“ изпраща на всички малки участници в края на спортните занятия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар