Икономика, Новини|23.01.2019 16:50

Земеделците декларират доходите си до 30 април

Снимката е илюстративна

Габровските данъчни напомнят на земеделските стопани от Областта, че трябва да декларират доходите си до 30 април, както и да опишат получените субсидии през 2018 година.

Дължимият данък е в размер на 10%, но Законът позволява на регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители да намалят доходите си от продажбата на произведени непреработени продукти от селско стопанство с 60%.

Земеделските стопани, получили доходи от производство на преработени продукти и декоративна растителност, могат да намалят данъчната си основа с 40%.

Регистрираните земеделски стопани, които са получили субсидии (финансиране) през 2018 година, трябва да ги декларират пред НАП и да заплатят дължимия данък. Субсидиите следва да се отразят в годишната данъчна декларация, като се впишат в приложение № 2, 3 или 6 в зависимост от реда за облагане на доходите.

В края на миналата година Националната агенция за приходите проведе информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи.

Заедно с уведомленията за корекции, земеделците получиха и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

За повече информация нашите клиенти могат да позвънят на националния телефон на агенцията 0700 18700 или да посетят салона за обслужване на клиенти на ул. „Радецка“ №11 в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар