Култура, Новини|23.01.2019 12:26

Изложба (дарение) на Дойчо Бояджиев в Галерията

снимка: ХГ „Христо Цокев“ – Габрово

Художествена галерия „Христо Цокев“ и Дружество на писателите – Габрово организират изложба (дарение) на художника Дойчо Бояджиев. Официалното откриване ще се състои на 29 януари 2019 г. (вторник) от 17:30 ч. в малката зала на ет. 2 в ХГ „Христо Цокев“.

Експозицията включва дарени творби и произведения, собственост на семейството. Публиката ще може да се наслади на градски, планински и морски пейзажи, натюрморт и портрети, рисувани с маслени бои, пастел, молив и въглен.

Дойчо Бояджиев (1941-2017 г.) е добре познат в културните среди – художник, писател и пътешественик – автор на разкази, есета, публицистика, сатира и студии в областта на историята, културата, екологията, изобразителното изкуство и нумизматиката.

Дойчо Бояджиев е роден година в село Гумошник, Троянско. От 1963 г. живее в Габрово. Участва активно в общите художествени изложби на габровската и ловешка групи на СБХ. Автор на множество плакати, корици на книги, графични знаци и пространствени оформления на промишлени и търговски експозиции. Има 7 самостоятелни изложби живопис и графика. Негови творби за собственост на на галерии в страната и колекции в Германия, Белгия, Чехия, САЩ и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар