Свържи се с нас

Новини

Габрово е далеч от грипна епидемия

Published

on

Снимката е илюстративна

Област Габрово е далеч от грипна епидемия. Нивата на заболеваемост от грип в Габрово са нормални за сезона. Това съобщи за „Габрово Нюз“ д-р Николай Пенчоков, директор на Регионална здравна инспекция – Габрово.

Специалистът уточни, че броят на заболелите от остри респираторни заболявания през миналата седмица бележи съвсем леко повишение спрямо предходната седмица, но здравната обстановка продължава да е спокойна и няма място за тревога.

„Още сме далече от грипната вълна, обхванала някои области в страната. Дори не сме в предгрипна обстановка. Заболеваемостта е нормална за сезона. Ежедневно се следят показателите. Даже не покриваме условията и за предгрипна епдемия. Много под повишената заболеваемост сме“, категоричен бе д-р Николай Пенчоков.

Той информира, че здравните инспектори ежедневно събират информация от общопрактикуващите лекари дали има натовареност, свързана със сезона на грипните вируси. Следи се и броят на отсъстващите ученици от училищата в областта, подаващи всеки ден коректна информация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. Цурко Вилъджера

    22.01.2019 at 11:02

    И аз бях взел да кихам, ама путинистити кату ми палнаха землянкатъ в VI-ти участък и пушека ми пресечи хрематъ!!!
    Сига чакам волни пожертвувания от другарити от Отровено Општество Дончев, Прокопиефф, Донефф и Плевню Алиев.
    А дано, ам’ надали…

  2. ГабровУ освен далеч от грипа е далеч и от средното за страната заплащане! Далеч е и от към инфраструктура, градски транспорт, паркове, градинки и детски площадки. Ако не се промени управлението ще си остане много далеч и през следващите години!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица