Свържи се с нас

Новини

Кристина Сидорова: Бабинден е благословен празник!

Published

on

снимка: БСП – Габрово

Кристина Сидорова поздрави медиците от Родилното и Неонатологичното отделение в Габрово и АГ – отделението в Севлиево по случай техния професионален празник – Деня на родилната помощ, известен в народната традиция като Бабинден.

снимка: БСП – Габрово

„21 януари е благословен празник, който вдъхновява и дарява с надежда. Ден, в който всяка година отдаваме почит и благодарност към труда Ви, уменията и силите Ви, с които помагате да се дари нов живот“, каза днес народният представител при посещението си в лечебните заведения и пожела здраве и удовлетворение на медиците, дарявайки ги със специално изработени за празника торти.

снимка: БСП – Габрово

След това Кристина Сидорова проведе първата за годината си отворена приемна за гражданите на Община Севлиево.

За пореден път местните повдигнаха въпроса с проблема с водоснабдяването, изразявайки мнението си красноречиво с думите – “В този град вода няма да има” и “Майки с деца напускат града ни, защото нямат условия да ги гледат”.

снимка: БСП – Габрово

Сред темите, които вълнуваха гражданите на втората по големина община в региона, бяха както лични и битови казуси, така и такива, които са причинили материални щети и са увредили недвижима собственост на възрастни хора. Друг проблем, поставен пред Кристина Сидорова, бе свързан с имотния регистър.

“Срещите с граждани от региона трябва да се случват ежедневно, не само на приемни”, категорична бе народният представител от левицата на пресконференция след отворената приемна в офиса на БСП в Севлиево.

Кристина Сидорова, заедно с общинския лидер на БСП – Севливо Петинка Михайлова, представи пред медиите законодателните инициативи на ПГ на “БСП за България”, като постави акцент и върху неработещата Национална стратегия за интеграция на ромите, както и върху социалния феномен “деца раждат деца”.

Народният представител изрази мнение и по готвените промени в Изборния кодекс, които ще оставят хиляди населени места без кметове, като посочи пример със Севлиевска община, в която само в 13 населени места ще се избира кмет, при 24 сега. Така малките села ще бъдат освен без здравни служби и охрана, и без законното си право да избират кой да ги управлява, смята още Кристина Сидорова.

“БСП е първата партия, която излиза с платформи. Ние говорим за политика, каква България и Европа искаме и предлагаме”, каза още депутатът от левицата по повод вчерашното политическо говорене на управляващите, в които не са били набелязани никакви конкретни приоритети и мерки.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Събираме дарения за възстановяване на Землянката на нашия таварищ Вилъджер, която след пожара, устроен от комунетата е в трагично състояние!!!
    Мокя, пожертвайте част от грантовете и центовете си, за да я възстановим в пълния й гейски блясък!!!!
    Носете парите в клуба до Синята Зона!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица