Свържи се с нас

Новини

Севлиево отпуска 1 375 000 лв за зимно почистване в следващите 3 години

Фирмата с най-добра оферта ще трябва да поддържа над 660 км общински пътища

Published

on

снимка: Агенция „Пътна инфраструктура“, Архив

Община Севлиево ще отпусне 1 375 000 лв. без ДДС за зимно поддържане на пътната мрежа в следващите три години. Обществената поръчка вече е публикувана и обхваща три зимни сезона – от 2019/2020 г., 2020/2021 г. до 2021/2022 г.

Планирано е зимното почистване и поддържане на общински пътища с обща дължина 287,8 км, на улици в 24 кметства и 4 кметски наместничества с обща дължина от 324,9 км. Изпълнителят ще трябва да поддържа и 50,7 км улична мрежа в Севлиево, както и 10 км главни улици в селищата в общината.

Зимното почистване и поддържане включва комплекс от дейности, свързани с осигуряване на проходимостта на улиците при зимни условия, премахване или ограничаване на неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение.

Основните дейности за зимно поддържане на пътищата включват подготвителни работи, като изготвяне на планове за зимно поддържане, технически прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, осигуряване на необходимите материали и съгласуване на дейностите между органите на Агенция „Пътна инфраструктура“, Общината и дружествата, поддържащи републиканските и общинските пътища.

Дейностите за зимно поддържане на общинската пътна мрежа и на улиците в община Севлиево се извършват в съответствие с плановете за зимно поддържане, предварително изготвени от Община Севлиево.

Крайният срок за подаване на заявления за участие в обществената поръчка изтича в 17:00 часа на 11 януари 2019 г. Договорът на класирания на първо място ще бъде подписан до 30 април 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. За нас да крадим е нормалното ни психологическо състояние.
    То, по цял ден за туй мислим.
    Аз аку през деня ни съм откраднала нещу, посли цяла нощ ни мога да спА, и на СПА не мога да ида.
    Всежедно Елена Поптодорова да влезе в магазин за козметика и да не си открадне някое кремче…
    Евро-атлантически ценности са това!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица