Новини, Общество|03.01.2019 14:49

Чиновници от област Габрово са усвоили 700 хил. лв. по проекти


Общински служители в четирите общини на област Габрово, участвали в екипи по управление на проекти с европейско и национално финансиране, са „заработили“ близо 700 хил. лв. над заплатите си. За това писа zaistinata.com.

Справката е за тригодишен период – от началото на 2015 г. до есента на 2018 г. В единични случаи бонусите са десетки хиляди лева, а размерът им не е пропорционален на стойността на проектите. Най-голяма е сумата, изплатена на служители в Община Габрово – малко над 300 хил. лв. по 23 проекта.

Въпреки изричното искане да бъде уточнен размерът на възнагражденията за всеки нает в екипа за управление на проект, от администрацията в Габрово представиха само обобщена справка, от която не може да се извлече детайлна информация. Твърде общите данни показват, че най-голям бюджет за управление е имал проекта „Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“. Стойността му е 11 млн. лв., а сумата, разпределена между седем общински служители, е почти 61 хил. лв. или средно по 9 хил. лв. на човек.

Системата за управление и наблюдение на европеските фондове (ИСУН) дава повече информация.

Парите за едно от най-големите инвестиционни начинания в Габрово са получени от зам.-кмета Николай Меразчиев, назначен по проекта като технически специалист архитектура, директора на дирекция Марияна Костадинова, която е ръководител на проекта, главните експерти Момчил Корназов, Иван Иванов, Милка Кехайова и Васил Георгиев, технически специалисти по проекта и началник на отдел Деян Дончев. За него справката не дава ясна информация каква длъжност е изпълнявал в управленския екип по проекта.

Други 35 хил. лв. са били разпределени в Габрово между осем служители в местната администрация за работа по проекта „Развитие на устойчив градски транспорт на гр. Габрово“. Стойността на този проект е 13.4 млн. лв., но бюджетът му за управление е почти наполовина по-малък от проекта за съвременна градска среда.

Цялото разследване как чиновници от четири общини са усвоили 700 хил. лв. по европроекти можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

14 коментара

 • Всички си го знаем, но като го прочетем, ни става още по тъпо 🙂

 • Всичко се вижда и знае, но последици няма………търпим и мърморим

 • Бог забавя, но не забравя!!!

 • Всяко удоволствие се заплаща – Мажоретката плати чрез родителите, останалите също ще си получат сметките за сладкия живот по един или друг начин…

  • Явно не и дреме особено от тая работа .Или защото не е особено умна ,или защото парите са по-важни.

 • Важнутуй, чи наш’ти комунета от ГЕРП са ги украли, тоест усвоили, а не лошити комунета от БЙЕСЙЕПЙЕ.

  Ние сме от правилните крадци, транс-атлантически и анти-руски ориентирани и затова от едно добре охранявано посолство няма да излязат с критики срещу нас!!!!

 • СТАНИ ЧИНОВНИК – УСВОЯВАЙ ПАРИ

 • Аз не знам нищо за това!!!
  Аз съм като трите маймунки Не знам, Не чух, Не видях.

  Освен туй ний с Танчето в леглото не си говорим по работа …

 • Туй ни йе вярну, и идна стинка ни сме откраднали!!!

  В Бългериа няма НИКАКВА корупция, това нещо го има саму в изостанали държави кату Русия и Китай, в изостаналия Евразийски съюз.

  Ний сми лидери на транс-атлантическътъ опшност, при нас такива явления НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!!!!

  И НАЙ-ВАЖНОТО, ПОМНЕТЕ КАКВО СТАНА С МИШО БИР@ТА!!!

 • За 700 000 лв. можеха да се купят още два автобуса като тия трите, дето Крадлицата ще ви се фукляви с тях преди изборите.

  Прост народ – Тъпа и крадлива управа!!!

 • Ако ни преизберете, обещавами тая гадина да си раздадем под масата не 700000, ами три милиона!!!
  Ще изпълним петилетката за двегодини !!!

 • Истинатъй, чи фсички сми съученици от милиционерскатъ школа в Симеоново.
  Питайти Цвъки и другаря Генерал-Пожарникар!!!

 • Пластмасовата кметица с изкуствената елха е назначена да краде срещу процент от господарите.Благодаря за грозният фалос на Колелото/явно от недоимък е ,че Фъфльо чаааак в София/,за двата попиляни подлеза,за съсипаният гаров площад,особени благодарности за водния цикъл и за мангалите дето ги завъди.Хайде,догодина-при бай Ставри и за дълго!!!Дано има справедливост някога и и се въздаде според „заслугите“!

 • Това на Колвлото не е фалос, а е Коневръз за конете на мангалите, дето ги внасят от Казанлък!!!

Напиши коментар