Свържи се с нас

Новини

Левски взима Мартин Райнов, капитан на Берое

Published

on

снимка: ПФК „Берое“

Ръководството на Левски е успяло да се договори за предварителен контракт с капитана на Берое и национал – габровеца Мартин Райнов, твърди „Тема спорт“, цитиран от topsport.bg.

Както е известно, „сините“ искаха българския национален футболист още през лятото, но до трансфер така и не се стигна, заради което столичани решиха да направят втори опит, който изглежда ще е успешен.

Настоящият договор на Райнов с Берое изтича през лятото, а той все още не го е подновил, като по всяка вероятност изобщо няма да го стори, допълват от вестника. Според информацията, още в началото на януари 2019 година, Мартин ще подпише със столичния гранд.

Когато това се случи, двата клуба ще се договорят за сделка още през зимата, тъй като ако капитанът премине на „Герена“ през лятото, старозагорци няма да получат никакви пари от трансфера.

Мартин Райнов е роден в Габрово. Играе като опорен полузащитник. Възпитаник е детско-юношеската школа на „Берое“.

През 2007 година тогавашният директор на ДЮШ Красимир Мечев преминава в Славия след прогонването на Николай Банев и взима със себе си най-талантливите юноши на Берое разбивайки силният набор на Тодор Станев. Райнов остава верен на Берое и отказва на предложението.

През сезон 2010/2011 габровецът се подготвя с мъжкия тим на старозагорци, като операция от апендицит не му позволи да дебютира в „А“ група.

През сезон 2011/12 г. Мартин Райнов игра под наем в „Етър“ и „Сливен“. През есента игра в 10 мача за „виолетовите“ в Източната „Б“ група и реализира гол с глава във вратата на „Доростол“ (Силистра).

Дни преди затварянето на трансферния прозорец премина в състава на „Сливен 2000″ и се разписва на два пъти.

След силното си представяне във втория ешалон се завръща в „Берое“ и записва 16 мача с екипа на старозагорци за първенство с 414 игрови минути, 2 мача за Купата на България с 2 отбелязани гола и 1 мач в турнира Лига Европа.

През февруари 2014 г. е преотстъпен на „Банско“, където записва 13 мача и 4 гола. През лятото на същата година Райнов преминава в състава на „Хасково“, където за един сезон изиграва 29 срещи.

През есента на сезон 2015/16 г. изиграва 20 мача за „Локомотив“ (Горна Оряховица), в които бележи 5 попадения.

През зимата на 2016 г. подписва договор с „Локомотив“ (Пловдив), където играе последно. За пловдивските „железничари“ изиграва 31 срещи, в които бележи 3 попадения.

Райнов е бивш младежки национал на България и изиграва една среща с представителния отбор на страната. Носител на Купата и Суперкупата на България с „Берое“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Отбелязваме Велика събота

Published

on

На Велика събота църквата възпоменава телесното погребение на Христос и слизането му в ада. Църковното богослужение започва рано сутринта и продължава непрекъснато до края на деня. Последните съботни песнопения се сливат с възкресните (неделните) и свършват вече при звуците на тържественото “Христос воскресе!”

Днес хората отдават почит на починалите си близки, посещават гробищата, преливат и прекадяват. Обикновено в събота се месят и пекат обредните великденски хлябове. Велика събота е и последният ден, в който могат да се боядисат яйцата за Великден.

Празникът е свързан с оплакването и погребението на Исус Христос от майка му Света Богородица и от жени, носещи миро. Гробът му е запечатан и пред него е поставена стража.

По обичая на юдеите Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили ги в пелени с благовония и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалеч от Голгота. Първосвещениците и фарисеите знаели, че Исус Христос е предрекъл възкресението си. Не вярвайки на предсказаното, а и страхувайки се да не би Апостолите да откраднат тялото, измолили от Пилат военна стража. Поставили стражата до гроба, а самия гроб запечатали.

Църквата прославя Велика събота като “най-благословения седми ден”. Защото това е денят, когато Словото Божие лежи в гроба като мъртъв човек, но в същото време спасява света и отваря гробовете.

Положен вече в гроба, Духът на Исус е в ада, за да разкъса оковите му и да отвори отново райските двери. Това ще се случи на другия ден – в Неделята, наречена с най-краткото име – Великден.

Зареди още

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ е новият шампион на България по футбол

Published

on

Заместник – директорът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово Христо Минков изведе тима на училището до шампионската титла на България.

Момчета 11 – 12 клас от габровската техническа гимназия вдигнаха Купата на страната от Националните ученически игри и спечелиха златните медали след успех с 2:1 на финала, игран днес на тренировъчния терен на стадиона на „Лудогорец“ в Разград.

В последната среща на турнира футболистите от ПТГ – Габрово се изправиха срещу тима на ПМГ „Иван Вазов“ (Димитроград), когото категорично надиграха. Срещата помежду им премина при тоталната доминация и диктовка на габровци, които не оставиха никакво съмнение кой заслужава повече да се поздрави с успеха.

В герои се превърнаха Ростислав Колев и Дориян Николаев, които отбелязаха по едно попадение, за да донесат Купата в Габрово и първото място.

„Шампионската Купа на България от ученическите игри беше нашата цел, която ние преследвахме и успешно постигнахме. Изключително съм радостен от факта, че успяхме да триумфираме с отличието, което последно нашето училище печели през далечната 1988 година.

Горд съм от постижението на нашия отбор. Показахме, че сме колектив и можем да победим всеки в България. Благодаря на всички момчета, които с мъжкото си представяне и себераздаване на терена, постигнаха този исторически успех за габровския футбол.

Искам да отправя специални благодарности и към директора на ПТГ – Габрово г-жа Корнелия Мотова, преподавателя г-жа Надежда Найденова и зоналния председател на БФС – Габрово г-н Георги Трендафилов, без чиито усилия и подкрепа едва ли щяхме да се поздравим с крайния успех“, заяви за „Габрово Нюз“ заместник – директорът Христо Минков, по повод историческата първа титла на страната от 36 години насам за техническата гимназия.

Зареди още

Новини

Днес е Разпети петък!

Published

on

Велики петък или по-известен като Разпети петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да изкупи греховете на човечеството.

На този ден Божият син претърпява неимоверни страдания. На този ден е разпнат на кръст.

Разпнат между двама разбойника за поругание при страшни природни смущения издъхнал, приел смърт, за да избави от смърт цялото човечество.

Това е ден за душевно пречистване. На същия този ден Исус бил погребан.

На този ден в храмовете се извършва неговото опело. Поклонниците на Разпети петък ходят на църква, минават три пъти под масата за здраве, излизат и целуват разпятието.

Носят запалена свещ и обикалят 3 пъти около църквата, като внимават да не угасне. После я отнасят запалена вкъщи.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица